Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
Ζητούμενο η διαφάνεια στα δημόσια έργα

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 2940/01 για τα δημόσια έργα παραμένουν ανενεργές οι ρυθμίσεις εκείνες που αποτρέπουν τις στρεβλώσεις στην ανάθεση των έργων και ενισχύουν τη διαφάνεια.

Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΕΣΕΔΕ και η ΠΕΔΜΗΕΔΕ, οι μαζικότερες οργανώσεις του κλάδου, που εκπροσωπούν 6.500 μικρούς και μεσαίους εργολάβους, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών τροπολογιών και υπουργικών αποφάσεων που ενεργοποιούν το νόμο, αλλιώς προειδοποιούν ότι θα καταφύγουν σε κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν μέχρι και σε αποχή διαρκείας από τους διαγωνισμούς.

Μεταξύ των αιτημάτων τους περιλαμβάνονται: Η κατάρτιση των προϋπολογισμών των έργων σε όλη την Ελλάδα με βάση τις τιμές των αναλυτικών τιμολογίων του τελευταίου τριμήνου. Η καθιέρωση ενιαίου τύπου διακηρύξεων των έργων για όλους τους φορείς του Δημοσίου για να σταματήσει το φαινόμενο των «φωτογραφικών όρων». Η άμεση ενεργοποίηση των περιφερειακών προγραμμάτων, η καθυστέρηση των οποίων οδηγεί τους μικρομεσαίους εργολήπτες της επαρχίας σε μαρασμό κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ