Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Αιτία η πολιτική των εκχωρήσεων

Ανακοίνωση της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ίδια την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής μέσα στο Νοσοκομείο «Μεταξά», θέμα που προέκυψε μετά την πρόσφατη πτώση του ασανσέρ, κρούει με ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλικά Ενότητα Μεταξά». «Δεν ήταν η πρώτη και πολύ φοβούμαστε, επισημαίνεται, ούτε η τελευταία φορά που ένα ατύχημα κινδυνεύει να στοιχίσει τη ζωή συνανθρώπων μας. Αιτία αυτού του "ατυχήματος" δεν είναι η ατυχία(!) κάποιων ανθρώπων. Αιτία είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ασκείται στο χώρο της Υγείας.

Η είσοδος ιδιωτικών εταιριών στα νοσοκομεία, σε καίριους τομείς όπως φύλαξη, καθαριότητα, τεχνική υποστήριξη. Είναι ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά πως το χτύπημα του δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας δε σημαίνει μόνο υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους στο χώρο».

Αλήθεια, τονίζεται στην ανακοίνωση, πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν για τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, τις υπηρεσίες των οποίων απολαμβάνουν λίγοι και εκλεκτοί; Πόσα λεφτά χρεώνεται το δημόσιο από τις υπηρεσίες των ιδιωτικών εταιριών στο χώρο;

«Εμείς, καταλήγει η ανακοίνωση, έχουμε ξεκάθαρο στη συνείδησή μας πως δε θα γίνουμε συνένοχοι στα "ατυχήματά" τους. Δε στηρίζουμε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας Υγείας. Απαιτούμε την άμεση παράδοση των τομέων εκμετάλλευσης από τους ιδιώτες στο δημόσιο. Αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία. Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για δημόσια, δωρεάν Υγεία, για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ