Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΔΚΝΑ
«Μαγειρεμένο» το αποτέλεσμα

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, αφού ολοκλήρωσαν τα «μαγειρέματα», μοιράστηκαν τις θέσεις του προεδρείου της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), επιβεβαιώνοντας έτσι την κοινή τους αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θέλει το θεσμό να διαχειρίζεται κομμάτι της αντιλαϊκής κεντρικής εξουσίας.

Μετά από δύο αναβολές που οφείλονταν στο ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί τα παζάρια στα επιτελεία των κομμάτων, στήθηκαν τελικά χτες οι κάλπες στην ΤΕΔΚΝΑ και ανέδειξαν πρόεδρο τον δήμαρχο Καλυβίων, Π. Φιλίππου (ΣΥΝ), αντιπρόεδρο τον δήμαρχο Καλλιθέας, Κ. Ασκούνη (ΠΑΣΟΚ) και γραμματέα τον δήμαρχο Χολαργού, Δ. Νικολάου (ΝΔ). Και οι τρεις έλαβαν από 25 ψήφους, όσες δηλαδή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚΝΑ, γεγονός που καταδεικνύει τη συμφωνία των τριών κομμάτων. Με δηλώσεις τους, μετά την καταμέτρηση των ψήφων, τα τρία μέλη του προεδρείου επιβεβαίωσαν τη συναντίληψή τους για την Αυτοδιοίκηση και χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα αφετηρία για μια καλή συνεργασία. Μάλλον συνέχιση της συνεργασίας αποτελεί το αποτέλεσμα, αφού οι εκλεκτοί των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, στην προηγούμενη θητεία του οργάνου, συμφωνούσαν έτσι κι αλλιώς στις επιλογές που χάρασσε η κεντρική εξουσία για την Αυτοδιοίκηση.

Τις άλλες δύο θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤΕΔΚΝΑ κατέλαβαν οι Κ. Μακρυνόρης (ΝΔ), δημοτικός σύμβουλος Βιλλίων και ο Β. Τράπαλης (ΠΑΣΟΚ), δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ