Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Τα παράπονα... στις επιτροπές

Νέα τερτίπια σκαρφίστηκε φέτος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου να έχει και συνενόχους στις προκλητικές κυβερνητικές αυθαιρεσίες συρρίκνωσης της βαμβακοκαλλιέργειας και παράλληλα να αποπροσανατολίσει τους βαμβακοπαραγωγούς.

Χτες, από το υπουργείο Γεωργίας, ανακοινώθηκε πως σε σχετική εγκύκλιο προβλέπεται η σύσταση τριμελών επιτροπών σε επίπεδο νομού, οι οποίες θα αναλάβουν την ευθύνη επίλυσης τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή της απόφασης για τα διοικητικά μέτρα, περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας. Η συγκρότηση των τριμελών επιτροπών θα γίνεται με απόφαση νομάρχη και θα συμμετέχουν σ' αυτές εκπρόσωποι από τις νομαρχίες (διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης), του ΟΠΕΚΕΠΕ και των οικείων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Εδώ, εκτός των άλλων, τίθεται και ζήτημα, αν οι νομάρχες και οι Ενώσεις, προσφέρουν νομιμοποίηση και συγκάλυψη, στα όσα μεθοδεύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, μέσω και της συγκρότησης των τριμελών επιτροπών.

Από την ίδια την ανακοίνωση, φαίνεται, ποια θα είναι μία από της δουλιές των τριμελών επιτροπών, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Στη φετινή υπουργική απόφαση για το 2003 προβλέπεται με το έτσι θέλω να καλλιεργήσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ό,τι καλλιέργησαν πέρσι. Δηλαδή, αν καλλιέργησαν λιγότερα από τα δικαιώματά τους κάνοντας μεγαλύτερη αμειψισπορά, θα καλλιεργήσουν όσα στρέμματα καλλιέργησαν πέρσι και αν κάποιοι για κάποιους λόγους δεν καλλιέργησαν πέρσι ούτε ένα στρέμμα, φέτος δε δικαιούνται να καλλιεργήσουν ούτε στρέμμα. Εκτός αυτών αξίζει να αναφερθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας αποφάσισε ότι η δικαιούμενη έκταση με βαμβάκι το 2003 θα είναι 3.557.959 στρέμματα. Το τι τελικά θα γίνει και πόσα ακριβώς «νόμιμα» καλλιεργούμενα στρέμματα θα εμφανίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, θα το πληροφορηθούν οι βαμβακοπαραγωγοί κατά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μέσω του ΟΣΔΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ