Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοι στην Κέρκυρα!

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για μαζική και δυναμική συμμετοχή στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 12 Μάη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Και από την κεντρική εισήγηση και σ' όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στην Αντισύνοδο υπογραμμίστηκε πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι να έχει επιτυχία το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, τη Δευτέρα, 12 Μάη, στην Κέρκυρα. Κι όπως τονίστηκε, όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΠΑΣΥ, όλες οι αγροτικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις, που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν, μ' όλες τις δυνάμεις τους, για την επιτυχία αυτού του συλλαλητηρίου.

Για το σκοπό αυτό, από σήμερα κιόλας, τα στελέχη του συνεπούς αγροτικού κινήματος, με «όπλα» το φυλλάδιο με τους 12 αγωνιστικούς στόχους της ΠΑΣΥ και τα υλικά της προχτεσινής Αντισυνόδου, ξεκινούν μια εκστρατεία πλατιάς ενημέρωσης στα χωριά και τις επαρχίες, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να «εκστρατεύσει» στην Κέρκυρα. Παράλληλα, οι τοπικές οργανώσεις της ΠΑΣΥ δραστηριοποιούνται για να οργανώσουν τη μετάβαση και την επιστροφή των αγροτών από το συλλαλητήριο, ναυλώνοντας τα αντίστοιχα μεταφορικά μέσα.

Στελέχη του αγροτικού κινήματος σημείωναν ότι ναι μεν η έντονη δυσαρέσκεια, που υπάρχει στους μικρομεσαίους αγρότες για την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, βοηθάει στην προσπάθεια για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, επισήμαιναν, όμως, πως κανένας δεν πρέπει να υποτιμήσει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα τεθούν από την κυβέρνηση, αλλά και τις άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις. Πολύ περισσότερο - σημείωναν - που η Κέρκυρα δεν επιλέχθηκε τυχαία από την κυβέρνηση, ως τόπος πραγματοποίησης της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, καθώς από άποψη συγκοινωνίας δε διευκολύνει για την επιτυχή οργάνωση μιας πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης.

Παρ' όλα αυτά, τα στελέχη της ΠΑΣΥ είναι πολύ αισιόδοξα ότι θα καταφέρουν να οργανώσουν ένα μαζικό και δυναμικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο, στο οποίο θα εκφραστεί η αντίθεση των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας στην ΚΑΠ και, ταυτόχρονα, θα προβληθεί η πρόταση για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο αγωνιστικό προσκλητήριο (2005-02-20 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη υψώνονται τα λάβαρα του αγώνα (2003-05-18 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης προς Βρυξέλλες (2003-05-13 00:00:00.0)
Υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς (2003-04-08 00:00:00.0)
Προοπτική διεξόδου για το μικρομεσαίο αγρότη (2003-04-04 00:00:00.0)
Ερχεται νέος παναγροτικός ξεσηκωμός (2002-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ