Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάσεις και την επόμενη βδομάδα

Συνεχίζουν για πέμπτη βδομάδα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), υπερασπιζόμενοι κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, που δεν τόλμησε να θίξει ούτε η χούντα, και επιχειρεί τώρα να θίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην τελευταία γενική συνέλευση του κλάδου, αφορούν στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 17 του Μάρτη, τις ώρες 6.30 - 8.30 π.μ., 1.30 - 3.30 μ.μ. και 6.30 - 8.30 μ.μ. Την ερχόμενη Πέμπτη, θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση, για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου, μετά την αδιαφορία κυβέρνησης και διοίκησης ΗΛΠΑΠ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και όλοι μαζί να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που προκαλούν αναστάτωση στη συγκοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αντιστέκονται με απεργιακές κινητοποιήσεις στην προσπάθεια κυβέρνησης και διοίκησης να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα. Αξιώνουν να καταργηθούν οι «σπαστές βάρδιες», που εξοντώνουν του οδηγούς κρατώντας τους πάνω από 15 ώρες τη μέρα στο δρόμο. Επίσης, ζητούν να αλλάξουν τα δρομολόγια που σχεδιάστηκαν πρόχειρα, αυξάνοντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και να μην καταργηθεί η ιατρική υπηρεσία, όπως προβλέπει ο αντεργατικός - αντισυγκοινωνιακός νόμος 2669/98, που σηματοδοτεί την απαρχή διάλυσης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΗΛΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ