Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΗ
Αντιδρούν στα δημοσιεύματα περί υποκίνησης

Εξακολουθεί να παίζει με την υγεία των κατοίκων της Σύμης η κυβέρνηση, καθώς η υγειονομική τους κάλυψη είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Περίπου έξι μήνες μετά την υπόσχεσή της, πως θα διορίσει τους γιατρούς που έχουν ανάγκη, οι Συμιανοί ζουν με την ελπίδα να μην ...αρρωστήσουν.

Μάλιστα, αντιμετωπίζουν και τα χλευαστικά σχόλια κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων, πως η πρόσφατη απόφασή τους να διαμαρτυρηθούν παραδίνοντας τα εκλογικά τους βιβλιάρια, εντάσσεται σε πολιτικά παιχνίδια. Απάντηση στα δημοσιεύματα έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Σύμης που έχουν συγκροτήσει οι κάτοικοι. Σε αυτήν σημειώνουν: «Κλείνουμε τ' αυτιά μας στις σειρήνες που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, υποβαθμίζοντας τον αγώνα που προσπαθεί να διασφαλίσει τη ζωή των παιδιών μας, των γονιών, των φίλων, γειτόνων και επισκεπτών μας».

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνουν πως θα συνεχιστεί η κατάθεση των εκλογικών βιβλιαρίων - μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί και κατατεθεί 1.146 βιβλιάρια που αντιστοιχούν στο 95% των μόνιμων κατοίκων και ψηφοφόρων του νησιού. Είναι φανερή η οργή των κατοίκων για την υποκρισία της κυβέρνησης, αυτή όμως δεν καταδικάζεται με αποχή που τελικά ευνοεί την κυβέρνηση... Παράλληλα, χθες οι γιατροί του ΙΚΑ Ρόδου ξεκίνησαν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην απόφαση της Διοίκησης να επισκέπτονται το Πολυιατρείο της Σύμης εκ περιτροπής. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει και νέα 48ωρη απεργία, την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, 15 και 15 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ