Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλος ένας εξεταστικός μαραθώνιος

Στις 16 Μάη ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα Λύκεια και στις 20 Μάη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Eurokinissi

Στις 20 Μάη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για 211.700 μαθητές και υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για τη Β΄ τάξη από 9 έως 18 Ιούνη, για τη Γ΄ τάξη των ημερήσιων Ενιαίων Λυκείων από 10 μέχρι 18 Ιούνη και από 6 μέχρι και 15 Ιούνη θα διενεργηθούν οι αντίστοιχες εξετάσεις για τις δύο τελευταίες τάξεις των εσπερινών ενιαίων λυκείων, με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει κάθε λύκειο ξεχωριστά. Τα μαθήματα στο Λύκειο θα λήξουν στις 16 Μάη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος 211.700 μαθητές και υποψήφιοι. Από αυτούς, 75.200 είναι μαθητές της Β΄ τάξης των ημερήσιων ενιαίων λυκείων και 2.800 μαθητές της Γ΄ τάξης των εσπερινών λυκείων. Οι 93.900 λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ενιαίων λυκείων από τους οποίους 17.200 είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών και οι 2.800 στις εξετάσεις της Δ΄ τάξης των εσπερινών ενιαίων λυκείων από τους οποίους οι 300 είναι απόφοιτοι εσπερινών προηγούμενων ετών. Στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των ΤΕΕ παίρνουν μέρος 37.000 μαθητές και απόφοιτοι. Τέλος, για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων έχουν δηλώσει συμμετοχή 40.000 συνολικά υποψήφιοι για όλα τα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με το γγ του υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα των βαθμολογιών των μαθημάτων εκτιμάται ότι θα έχουν σταλεί στα λύκεια στις αρχές Ιούλη και η κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων Β΄ Λυκείου

Τρίτη 20/5: Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας

Πέμπτη 22/5: Αλγεβρα γενικής παιδείας

Σάββατο 24/5: Αρχαία Ελληνικά Κείμενα θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Τεχνολογία Επικοινωνιών τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Τρίτη 27/5: Αρχές Φιλοσοφίας θεωρητικής κατεύθυνσης, Φυσική θετικής κατεύθυνσης, Φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Πέμπτη 29/5: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία γενικής παιδείας

Σάββατο 31/5: Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης, Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης

Τρίτη 3/6: Φυσική γενικής παιδείας

Πέμπτη 5/6: Ιστορία γενικής παιδείας

Σάββατο 7/6: Γεωμετρία γενικής παιδείας

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων Γ΄ Λυκείου

Τρίτη 20/5: Ιστορία γενικής παιδείας

Πέμπτη 22/5: Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας

Σάββατο 24/5: Βιολογία γενικής παιδείας

Τρίτη 27/5: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής γενικής παιδείας

Πέμπτη 29/5: Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης, Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων)

Σάββατο 31/5: Φυσική γενικής παιδείας

Τρίτη 3/6: Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία-Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τεχνολογικής (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών)

Πέμπτη 5/6: Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Φυσική θετικής κατεύθυνσης, Φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων)

Σάββατο 7/6: Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών)

Δευτέρα 9/6: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας επιλογής (όλων των κατευθύνσεων)

Ειδικές εισιτήριες εξετάσεις αποφοίτων ΤΕΕ και ειδικοτήτων πρώην ΤΕΛ για τα ΤΕΙ

Τετάρτη 11/6: Μαθηματικά

Πέμπτη 12/6: Νέα Ελληνικά

Παρασκευή 13/6: Μετάδοση δεδομένων και Δίκτυα Υπολογιστών 2, Ναυσιπλοΐα - Ναυτική Μετεωρολογία, Γραφιστικές Εφαρμογές, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης 2, Στοιχεία Ειδικής Διατροφής

Σάββατο 14/6: Οργάνωση και Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων, Ιστορία Κεραμικής, Ειδικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις, Κατασκευαστικό Σχέδιο, Εγκαταστάσεις Ψύξης 2, Εκπομπή και Λήψη Ραδιοφωνικού Σχήματος

Τρίτη 17/6: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Νοσολογίας, Κινητήρες Αεροσκαφών, Θεωρία Ωρολογοποιίας, Ηλεκτρομηχανικά και Ηλεκτρονικά Συστήματα Αυτοκινήτου, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (Πολεοδομία και Οικοδομικές λεπτομέρειες)

Τετάρτη 18/6: Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Συντήρηση Εργων Τέχνης, Δομή και Λειτουργία Μικροϋπολογιστών, Ποιοτικός Ελεγχος, Σχέδιο Κοσμηματοποιίας, Οικοδομική

Πέμπτη 19/6: Προγραμματισμός CNC εργαλειομηχανών, Σχεδίαση Επίπλου μέσω Η/Υ, Ποιοτικός Ελεγχος Υφάσματος, Σχέδιο - χρώμα ψηφιδογραφίας - υαλογραφίας, Μηχανές πλοίου 1

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών

Σάββατο 21/6: Αγγλικά (πρωί)

Δευτέρα 23/6: Ελεύθερο Σχέδιο (πρωί)

Τρίτη 24/6: Γραμμικό Σχέδιο (πρωί)

Τετάρτη 25/6: Γερμανικά (πρωί), Ισπανικά (απόγευμα)

Πέμπτη 26/6: Γαλλικά (πρωί)

Παρασκευή 27/6: Αρμονία (πρωί), Ιταλικά (απόγευμα)

Σάββατο 28/6: Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (πρωί)

Τη Δευτέρα 19 Μάη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης των εσπερινών ενιαίων λυκείων, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 4 και 9 Ιούνη αντίστοιχα.

Η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ θα διενεργηθούν από την Πέμπτη 19 Ιούνη μέχρι και το Σάββατο 28.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ