Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πώς προωθούν την ιδιωτική εκπαίδευση

Τα διαπιστευτήρια του προαγωγού της ιδιωτικής εκπαίδευσης και του αρωγού της διά βίου κατάρτισης έδωσαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου και Αιγάλεω, καθώς και ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών Ν. Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας προφανώς και την προϊσταμένη αρχή του, το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Αυγουλέα - Λιναρδάτου (θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε άλλο), υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και της Γ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομαρχίας Αθηνών διοργάνωσε τις λεγόμενες ημέρες σταδιοδρομίας με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και συμμετείχαν διάφοροι ειδικοί που έκαναν παρουσιάσεις για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι παρεμβάσεις των διοργανωτών από την πρώτη μέρα επικεντρώθηκαν και προσαρμόστηκαν στις εντολές της ΕΕ, που θέλει τους νέους απασχολήσιμους, μισοειδικευμένους και μόνιμα καταρτιζόμενους, χωρίς ουσιαστική μόρφωση. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι ομιλητές θεώρησαν το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο πρότυπο σχολείου και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Κωνσταντινίδης, «τέτοια σχολεία δημιουργούν προϋποθέσεις και είναι ανοιχτά στις προκλήσεις των καιρών»... Οσο για τον κατακερματισμό των επαγγελματικών οριζόντων που δέχονται σήμερα οι νέοι, ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης το δικαιολόγησε ως «καριέρα που δεν είναι πλέον στατική και χρειάζεται το άτομο να αναπτύσσει δεξιότητες μετάβασης και αναζήτησης».

Αναμενόμενη ήταν και η παρέμβαση του δημάρχου Περιστερίου, ο οποίος περιορίστηκε σε «μεγάλα λόγια» για πρωτιές και νίκες, αποσιωπώντας πλήρως το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει εξελιχτεί σε μοχλό προώθησης της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ