Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προσέδωσαν πλήρη νομιμότητα στην εισβολή και κατοχή στο Ιράκ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας, από τη Θεσσαλονίκη, τη δήλωση της Προεδρίας της ΕΕ για το Ιράκ, σημείωσε τα εξής:

«Η δήλωση της Ελληνικής Προεδρίας για το Ιράκ, καταφανώς και πέραν πάσης αμφισβήτησης προσέδωσε πλήρη νομιμότητα στην αμερικανοβρετανική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ. Ούτε λέξη συμπάθειας για τα ιρακινά θύματα και την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται. Η ΕΕ έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο αναγορεύοντας τον πόλεμο ως μέσο για να ζήσουν οι λαοί καλύτερο μέλλον. Η ΕΕ ανοιχτά και ξετσίπωτα διακηρύσσει ότι οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να χρηματοδοτήσουν τη λεγόμενη ανοικοδόμηση του Ιράκ, ώστε οι Αμερικανοβρετανοί κατακτητές να μη σηκώσουν και μεγάλο βάρος. Εξαπολύουν με το παραδοσιακό κομψό ευρωπαϊκό στιλ απειλές στη Συρία και το Ιράν, ζητώντας τους να στηρίξουν τη σταθεροποίηση της κατοχής.

Τα μυαλά της ελληνικής κυβέρνησης φούσκωσαν πολύ γιατί η τελετή διεύρυνσης έγινε στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, προσπαθώντας να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να αρκείται στον "άρτον και τα θεάματα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ