Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΝ
«Μαγική λύση» η χειραφέτηση της ΕΕ από τις ΗΠΑ!

Σε δυο βάρκες συνεχίζει να πατά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος. Την ίδια ώρα που δηλώνει ότι η ΕΕ δεν «καταδικάζει τη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στο Ιράκ και αποφεύγει να μιλήσει για τα στρατεύματα κατοχής», ταυτόχρονα θεωρεί ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί «με την ενίσχυση της χειραφέτησης της ΕΕ από τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ»... Μια «χειραφέτηση», που, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου, θα προέλθει με την ενίσχυση των στρατιωτικών δομών της ΕΕ και με την ύπαρξη κοινής εξωτερικής πολιτικής! Με άλλα λόγια, προτείνει τη δημιουργία ενός νέου ενισχυμένου ιμπεριαλιστικού κέντρου, που θα αποτελεί το «αντίπαλο δέος» στις ΗΠΑ.

«Οι θέσεις της Προεδρίας της ΕΕ για το Ιράκ είναι ένας "συμβιβασμός" που επιλέγει την οδό της νομιμοποίησης των τετελεσμένων και βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις του ευρωπαϊκού φιλειρηνικού κινήματος», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με αφορμή τη δήλωση της Προεδρίας της ΕΕ για το Ιράκ.

Είναι σίγουρο, πάντως, ότι οι λαοί που ξεσηκώθηκαν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δεν απαίτησαν τη δημιουργία νέων στρατών, που θα ...υπερασπίζονται την ειρήνη και θα συντηρούν τις ισορροπίες στην παγκόσμια κοινότητα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ