Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Θα λυθούν τα προβλήματα;

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις πλημμύρες στους Δήμους Αρμενίου και Κιλελέρ

Ερώτηση με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν στους βαμβακοπαραγωγούς των Δήμων Κιλελέρ και Αρμενίου στο Νομό Λάρισας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής προς τον υπουργό Γεωργίας.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται ότι «οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν 5.000 στρέμματα στους Δήμους Κιλελέρ και Αρμενίου Ν. Λάρισας, στα οποία τα βαμβάκια της περασμένης χρονιάς δεν έχουν μαζευτεί, ενώ υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν οι βαμβακοπαραγωγοί να σπείρουν φέτος. Οι αγρότες περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις για την αμάζευτη περσινή παραγωγή. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να μη σπείρουν οι αγρότες τη φετινή άνοιξη, αφού τα χωράφια είναι ακόμα πλημμυρισμένα».

«Είναι ανάγκη, υπογραμμίζεται, το υπουργείο Γεωργίας άμεσα να χρηματοδοτήσει τους Δήμους Αρμενίου, Κιλελέρ και τη Νομαρχία Λάρισας για την άμεση κατασκευή αποστραγγιστικών καναλιών ώστε να απορροφηθούν τα νερά που πλημμύρισαν τα χωράφια».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν:

  • Αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα στη χρηματοδότηση των Δήμων Κιλελέρ, Αρμενίου και της Νομαρχίας Λάρισας για την κατασκευή αποστραγγιστικών καναλιών.
  • Πότε θα αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής για την ασυγκόμιστη παραγωγή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ