Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντισταθείτε στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, σε περιοδεία του στην Αχαΐα, κάλεσε τους αγρότες του νομού να εντείνουν τους αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική

Την ανάγκη της έντασης των αγώνων του αγροτικού κινήματος ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και ταυτόχρονα επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών, τόνισε χτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαΐα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Γιάννης Πατάκης. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους αγρότες να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στις 12 και 13 Μάη στην Κέρκυρα, όπου θα γίνει η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Πρώτο σταθμό της περιοδείας του Γ. Πατάκη αποτέλεσε η Παναιγιάλεια Συνεταιριστική Ενωση στο Αίγιο, όπου είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος, αλλά και με τους εργαζόμενους στην Ενωση. Αφού σκιαγράφησε τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και που θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη με την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ανέλυσε τους κεντρικούς άξονες που επεξεργάζεται η ΠΑΣΥ για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με μοχλό την προώθηση και δημιουργία του παραγωγικού συνεταιρισμού από τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, υπογραμμίζοντας:

«Στόχος μας είναι η διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και η εξασφάλιση της αγροτικής απασχόλησης, κάτι που σήμερα είναι όχι μόνο επισφαλής, αλλά αδύνατη, με παράλληλη κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού». Βέβαια, οι προτάσεις αυτές, συνέχισε, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση και αντίθεση με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, που με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής εκμεταλλεύονται όχι μόνο τον αγρότη, αλλά και τον καταναλωτή. Και κατέληξε με τη σκέψη την οποία ξεκίνησε την ομιλία του. «Η οργάνωση και η ένταση των αγώνων, των οποίων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναζωογόνηση και ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος, απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, αποτελεί τη μόνη επιλογή της μικρομεσαίας αγροτιάς για να μην ξεκληριστεί».

Αργά το βράδυ, η περιοδεία του αγροτοσυνδικαλιστή ολοκληρώθηκε με την παναχαϊκή σύσκεψη συνδικαλιστών και αγροτών που έγινε στην Αχαγιά, όπου συγκροτήθηκε τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Πρώτη προτεραιότητα της Γραμματείας αποτελεί η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Κέρκυρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αισιόδοξο ξεκίνημα των νέων αγώνων (2008-10-16 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από την ΠΑΣΥ (2007-09-01 00:00:00.0)
Σταθμός και αφετηρία νέων αγώνων (2005-03-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο για τις 20 Μάρτη! (2005-03-11 00:00:00.0)
Να αντισταθούν στους εκβιασμούς των εμπόρων (2004-07-27 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ στη Λαμία (2004-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ