Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΚΑ._Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων δύο ναυαγίων επιβατικών-οχηματαγωγών που σημειώθηκαν προχτές στο Μπαγκλαντές. Στα 150 πτώματα που εντοπίστηκαν προχτές, προστέθηκαν το περασμένο 24ωρο και άλλα 132...

ΤΕΓΚΟΥΚΙΓΑΛΠΑ._Η πύρινη λαίλαπα που κατατρώει μεγάλες δασικές εκτάσεις στο βόρειο τμήμα της Ουνδούρας προκάλεσε χτες την αναστολή λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Τονκοτίν.

ΜΠΑΜΠΑΝΕ._«Η δημοκρατία είναι υπόθεση του συρμού που δεν ταιριάζει στη δική μας χώρα...Η πολυκομματική δημοκρατία δεν είναι καλή για μας» αποφάνθη ο μονάρχης της Ζουαζιλάνδης, προκαλώντας χτες την έντονη αντίδραση συνδικαλιστικών οργανώσεων έως και θρησκευτικών ηγετών...

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ._Η νοτιοαφρικανική αστυνομία συνέλαβε χτες 53 ακτιβιστές οργάνωσης καταπολέμησης του AIDS επειδή διαδήλωσαν ανευ αδείας των αρχών έξω απ’τις εγκαταστάσεις οργανισμού που αντιπροσωπεύει πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες στη χώρα.

ΧΑΡΑΡΕ._ Τέσσερις συνδικαλιστές αντιπολιτευόμενης παράταξης συνελήφθησαν χτες στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε επειδή βοήθησαν στη διοργάνωση τριήμερης απεργίας (που έχει εξαγγελθεί να αρχίσει σήμερα) με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Ν.ΥΟΡΚΗ._Ειδικά εξοπλισμένη 22μελής μονάδα της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ ξεκίνησε χτες ελέγχους για τον εντοπισμό βιολογικών, χημικών και ραδιενεργών όπλων σε πολλά κυβερνητικά κτίρια και εγκαταστάσεις διεθνών οργανισμών στη Ν.Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ