Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Αύξηση 50% της τιμής του νερού!

Αύξηση των τιμολογίων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ) κατά 50% αποφάσισε ο πλειοψηφία της διοίκησης του Δήμου. Αντί ο δήμαρχος κ. Εριφυλλίδης να διεκδικήσει από την κυβέρνηση εξασφάλιση πόρων για νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αντί να απαιτήσει διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των δανείων με τα οποία είναι χρεωμένη η ΔΕΥΑΚ, αποφάσισε να βάλει το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη των δημοτών. Το ποσοστό αύξησης που αποφασίστηκε είναι υπέρογκο και αβάσταχτο, πρωτοφανές για την ιστορία του Δήμου Καβάλας.

«Το χαράτσωμα αυτό δεν πρέπει να περάσει. Αν δεν υπάρξει αντίσταση και δεν τους αναγκάσουμε να το αποσύρουν, τότε θα αποθρασυνθούν και σύντομα θα έρθουν ανάλογες αυξήσεις και στα άλλα τέλη, όπως ήδη έγινε στα τέλη καθαριότητας. Θα γίνουν αδίστακτοι κι ανελέητοι», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση». Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας καλεί τους δημότες να μην επικυρώσουν την αντιλαϊκή, φορομπηχτική αυτή αύξηση. Να αντιδράσουν δυναμικά και συντονισμένα.

Η ΔΑΣΥ ζητά και έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών της ΔΕΥΑΚ για όλα τα χρόνια της ύπαρξής της και προτείνει ο διαχειριστικός έλεγχος να γίνει από διαπαραταξιακό επιτελείο οικονομολόγων και υπό την εποπτεία του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ