Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

- ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ, ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ!

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να κάνει την 1η Μάη 2003 νέα αφετηρία για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για να χτιστεί το λαϊκό μέτωπο κατά των μονοπωλίων, που θα δώσει προοπτική στον λαϊκό αγώνα.

Καλούμε τον εργάτη και την εργάτρια, τους νέους και τις νέες να δυναμώσουν ολόπλευρα το ΚΚΕ. Είναι το κόμμα που δίνει όλες τις δυνάμεις του για να οργανωθεί και να αναπτυχθεί η λαϊκή πάλη σε αντίθετη κατεύθυνση από το δρόμο του ΝΑΤΟ και τις ευρωενωσιακές επιλογές. Δίνει στο λαό πρόταση διεξόδου από τα αντιλαϊκά πλαίσια, με στόχο τη λαϊκή εξουσία. Αντιπαρατίθεται στην ταξική συναίνεση, στις κεντροαριστερές και στις κεντροδεξιές λύσεις του κεφαλαίου. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να φουντώσει το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ. Να αποδυναμωθεί κάθε εκδοχή διαχείρισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να απομονώσουν το συμβιβασμό που προωθείται με «αριστερό» λόγο.

Εργάτριες, εργάτες

Νέες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιθέσεις προετοιμάζονται. Η αλληλεγγύη στους λαούς που απειλούνται πρέπει να εκφραστεί τώρα και με την αποφασιστική ενδυνάμωση του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος, που δε διαλέγει ανάμεσα στους ληστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα, γίνεται πιο καθαρός ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας και της ΕΕ, που νομιμοποίησε την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ. Δε φτάνουν οι αντιπολεμικές διαθέσεις, αν αυτές δε διοχετευτούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο, που θα βγάλει την Ελλάδα από τους πολέμους, που θα τιμωρεί πολιτικά όσους στήριξαν τη συμμετοχή, στο όνομα των «εθνικών συμφερόντων»!

Η επίθεση είναι εφ' όλης της ύλης! Μέτωπο λαϊκό κατά του ιμπεριαλισμού, των μονοπωλίων!

ΑΘΗΝΑ 29.4.2003

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ