Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Στους δρόμους ξανά

ΑΓΚΥΡΑ.--

Στις τελευταίες του προετοιμασίες για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα κινητοποιήσεων βρισκόταν χτες το ΚΚ Τουρκίας.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε κάθε άλλη τουρκική πόλη όπου διαθέτει οργάνωση το ΚΚ Τουρκίας, ώστε να γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά, τόσο κατά του πολέμου που απέβη στην κατοχή του Ιράκ όσο και για τη διεκδίκηση των βάρβαρα καταστελλόμενων δικαιωμάτων των Τούρκων εργαζομένων. Ανάμεσα στα θέματα που προεξάρχουν στην «ατζέντα» της κινητοποίησης είναι και αυτό της Κούβας. Διοργανώθηκαν σεμινάρια για τη σημασία της Πρωτομαγιάς και άνοιξαν ακόμη και καινούρια γραφεία - αξιοσημείωτο, το ένα βρισκόταν στην αστική συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Η συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη πιστεύεται ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στην Τουρκία, καθώς μόνο το ΚΚ Τουρκίας έχει προγραμματίσει τη μετάβαση σε αυτήν με λεωφορεία μελών και φίλων του από 24 πόλεις και 68 συνοικίες.

Η Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στην Τουρκία - που έρχεται λίγες μέρες μετά τη γενική απεργία και διαδήλωση της 28ης Απριλίου με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της τουρκικής Αριστεράς, με πρωτοβουλία του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ), του DEHAP, του ODP, του ΚΚ Τουρκίας, του SDP αλλά και εργατικών συνδικάτων όπως οι KESK, TURK-IS και DISK - αναμένεται να «προσελκύσει» δεκάδες χιλιάδες αστυνομικών, που ως συνήθως θα κληθούν να «υπερασπιστούν την τάξη» με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ