Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Με το ΠΑΜΕ για ταξική Πρωτομαγιά

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε αγορές, συνοικίες και χωριά.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα με την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική εκδήλωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και θα κορυφωθούν αύριο με την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από τον ίδιο χώρο.

Χτες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στη Βιομηχανία Λιπασμάτων, στους χειριστές του Οργανισμού Λιμένα, στο εργοστάσιο ΒΙΑΜΙΛ, τράπεζες, σε γιαπιά και εργοτάξια από οικοδόμους και σε καταστήματα της πόλης.

Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκαν χτες περιοδείες σε καφενεία της πόλης και σε χωριά του νομού, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε εργοτάξια της Εγνατίας Οδού. Στην Πτολεμαΐδα συνεχίστηκαν και χτες περιοδείες και εξορμήσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ και σε κοντινά χωριά. Στην Καστοριά σήμερα πραγματοποιείται εξόρμηση στην κεντρική λαϊκή αγορά. Στη Φλώρινα έγιναν χτες περιοδείες στον ΑΗΣ Μελίτης, στο νοσοκομείο και στις αγορές της πόλης. Στη Νάουσα πραγματοποιήθηκαν περιοδείες από πολυμελή κλιμάκια σε όλα τα κλωστοϋφαντουργία της περιοχής. Στην Κατερίνη σήμερα πραγματοποιείται περιοδεία σε εργοστάσιο τροφίμων στη Νέα Εφεσο. Στις Σέρρες σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται περιοδείες στα εργοστάσια και βιοτεχνίες της Βιομηχανικής Ζώνης. Στο Κιλκίς πραγματοποιείται σήμερα το πρωί εξόρμηση με μοίρασμα υλικού στη Βιομηχανική Περιοχή στο Σταυροχώρι. Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί περιοδεία στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και το απόγευμα εξόρμηση στα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης. Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν και στα χωριά της Θάσου. Στη Δράμα πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε εργοστάσιο κατεργασίας μαρμάρων, στο Χυτήριο και σε άλλα εργοστάσια της περιοχής, καθώς και στο νοσοκομείο και στην αγορά. Στην Κομοτηνή έγιναν περιοδείες σε εργοστάσια, σε γιαπιά στις γειτονιές της πόλης και στα μαγαζιά. Στην Αλεξανδρούπολη είχαμε χτες περιοδείες σε εργοστάσια και υπηρεσίες, ενώ σήμερα πραγματοποιούνται περιοδείες σε ΔΕΗ και ΟΤΕ. Στη Ξάνθη έγινε εξόρμηση στην αγορά, ενώ σήμερα πραγματοποιείται περιοδεία στο εργοστάσιο μεταλλουργίας GMC. Εξορμήσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής.

  • Με αφορμή μια προκλητική ανακοίνωση του ΕΚΘ, που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για διασπαστική τακτική, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, αποφάσισε να διασπαστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τις ανάγκες και τις ελπίδες τους. Να γιορτάσει την Εργατική Πρωτομαγιά μαζί με υπουργούς και εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν τις πολιτικές που δήθεν καταγγέλλουν. Κάνουν ένα "αγωνιστικό" διάλειμμα στον "κοινωνικό διάλογό τους", για να ξαναγυρίσουν σ' αυτόν, να αποτελειώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα. Μπροστά στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να καπελώσουν το ογκούμενο κίνημα αντίστασης στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να το μαντρώσουν στους πολιτικούς σχεδιασμούς για αναβάθμιση της εγχώριας και Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς που βαρύνεται με τις αντεργατικές πολιτικές, αλλά και τα εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, τη νομιμοποίηση του εγκλήματος στο Ιράκ.

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν την πολιτική διάσπασης, ανοιχτής και συγκαλυμμένης απεργοσπασίας των ηγεσιών αυτών, μαζί και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ