Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Για μια νέα νίκη των εργατών με αφετηρία την Πρωτομαγιά

Μήνυμα από την ZENROREN, Εθνική Συνομοσπονδία των Συνδικάτων της Ιαπωνίας

Επ' ευκαιρία της μέρας της Πρωτομαγιάς του 2003, με τη μακριά ιστορία της ως μέρα των διεθνών κοινών δράσεων και αγώνων των εργαζομένων για τις πιεστικές απαιτήσεις τους, η Εθνική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ZENROREN) διαβιβάζει τους θερμούς χαιρετισμούς διεθνούς αλληλεγγύης της στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στη χώρα σας και τον κόσμο.

Η ZENROREN σας εύχεται κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας να διασφαλίσετε τα βασικά δικαιώματα και τις απαιτήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για καλύτερη ζωή, ειρήνη δικαιοσύνη για όλη την ανθρωπότητα.

Οι πρωτοφανείς ογκώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις αντιλάλησαν σε όλη την υδρόγειο ενάντια στις επιθέσεις των ΗΠΑ και των Βρετανών στο Ιράκ, στην ποδοπάτηση του χάρτη του ΟΗΕ.

Στον πόλεμο αυτό πολλοί αθώοι πολίτες του Ιράκ σκοτώθηκαν. Για το λόγο αυτό, ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς του 2003 στην Ιαπωνία θα είναι, αρχικά μια σημαντική ειρηνική συγκέντρωση που θα απαιτήσει να εφαρμοστούν στα πλαίσια του ΟΗΕ η ειρήνη και η μεταπολεμική συγκρότηση του Ιράκ. Πρέπει να ενισχύσουμε τις περαιτέρω κοινές ενέργειες των εργαζομένων και των συνδικάτων σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να παλέψουμε ενάντια στην επιθετική αμερικάνικη ηγεμονία και για να καθιερώσουμε μια γνήσια διεθνή τάξη ειρήνης στην οποία οι διεθνείς διαφωνίες να λύνονται σύμφωνα με το χάρτη των ΗΕ και τους διεθνείς νόμους.

Αφ' ετέρου, θα είναι μια συνάθροιση των εργαζομένων για να αντιπαλέψουν την κακοδιακυβέρνηση της χώρας από το γραφείο Koizumi: Μαζική ανεργία, απολύσεις και ουσιαστικές περικοπές αμοιβών των εργαζομένων, δυσμενής αναθεώρηση των Εργασιακών Νόμων για να δώσει στους εργοδότες ένα «ελεύθερο χέρι» να απομακρύνουν τους εργαζόμενους όποτε αυτοί το επιθυμούν, αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδιαίτερα αυτό του συστήματος υγείας που επιβάλλει το βαρύτερο φορτίο του ιατρικού κόστους στους εργαζόμενους ακολουθώντας τέτοια οικονομική πολιτική που οδηγεί μικρού και μέσου μεγέθους επιχειρήσεις στην πτώχευση ενώ υποστηρίζει τις μεγάλες εταιρίες και τις τράπεζες για την πραγματοποίηση κολοσσιαίων κερδών τους.

Πρέπει να καταβάλουμε απώτατη προσπάθεια να υπερασπίσουμε την ειρήνη στην Ασία και τον κόσμο, για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα, καθώς επίσης και να εντείνουμε την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των εργαζομένων για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια δίκαιη κοινωνία όπου ο καθένας μπορεί να εργαστεί σε ανθρώπινες συνθήκες και να ζήσει με ειρήνη.

Η ZENROREN αγωνίζεται σταθερά για να ενισχύσει περαιτέρω τις κοινές προσπάθειες των εργαζομένων και των συνδικάτων τους σε όλο τον κόσμο μαζί με όσους αγωνίζονται και έχουν κοινά αιτήματα.

Ευχόμαστε περαιτέρω πρόοδο στις προσπάθειες και τους αγώνες σας και μια νέα νίκη που θα έχει αφετηρία της την Πρωτομαγιά του 2003. Ζήτω η ενότητα των εργαζομένων σ' ολόκληρο τον κόσμο! Ζήτω η Πρωτομαγιά του 2003!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνής αναγνώριση της ΕΕΔΥΕ(2003-11-20 00:00:00.0)
Διεθνής ο αντίκτυπος του σημερινού συλλαλητηρίου(2003-02-15 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο(2003-01-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο(2003-01-23 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο(2003-01-21 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα μας, όχι ξένη επέμβαση(2000-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ