Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17 Ν»
Αναγνωρίσεις, ομολογίες και αντεγκλήσεις

Οι αναγνωρίσεις κατηγορούμενων από μάρτυρες, οι ομολογίες ορισμένων εκ των πρώτων αλλά και οι αντεγκλήσεις με τον εισαγγελέα της έδρας Χρ. Λάμπρου, για τον οποίο ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Κώστας Χρυσικόπουλος, είπε ότι είναι έτοιμος να ζητήσει την εξαίρεσή του, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της δίκης της «17Ν» κατά την προχτεσινή ημέρα διεξαγωγής της, δεδομένου ότι χτες το δικαστήριο δε συνεδρίασε λόγω Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο Σάββας Ξηρός παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πειραιά κι ότι ήταν αυτός - κι όχι ο αδελφός του Βασίλης - που πυροβόλησε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής. Η ομολογία αυτή προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος Κωνσταντίνος Παναγιώτου, στην κατάθεσή του ενώπιον του Δικαστηρίου αναγνώρισε με βεβαιότητα τον Βασίλη Ξηρό ως τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι για να του πάρει τα χρήματα (78,5 εκατ. δρχ.) που μετέφερε.

Το ότι η «17Ν» διέπραττε ληστείες το παραδέχτηκε με το δικό του τρόπο και ο Δ. Κουφοντίνας, παρόλο που αρνήθηκε τις πράξεις αυτές όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο, επαναλαμβάνοντας ότι η «17Ν» δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για καμία ληστεία. Ο Δ. Κουφοντίνας δικαιολόγησε τις ληστείες ως πρακτική στην οποία καταφεύγουν οι επαναστατικές οργανώσεις για να χρηματοδοτήσουν τη δράση τους αφού ευρισκόμενες στην παρανομία δεν είναι σε θέση να εξεύρουν οικονομικούς πόρους με άλλο τρόπο.

  • Την υποστήριξή τους στον Γιάννη Σερίφη, δηλώνουν με κείμενο που υπογράφουν οι συνδικαλιστές Γ. Δαφνής, Π. Κεφαλληνός, Π. Μπρόφας, Ντ. Παλαιστίδης και Γ. Παυλόπουλος, που έχουν οριστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης του. Δηλώνουν τη σιγουριά τους ότι «η σκευωρία σε βάρος του θα καταρρεύσει», αφού «δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται στην υπόθεση "17Ν"».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ