Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταπατείται το ωράριο των αστυνομικών υπαλλήλων

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Στην καταπάτηση του ωραρίου εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, αναφέρεται Ερώτηση του ΚΚΕ που απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα ρωτά γιατί συνεχίζονται οι ελλείψεις σε σημαντικές υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η δυσανάλογη σε όγκο κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων κατά λαϊκών κινητοποιήσεων.

Στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη και η οποία υποβλήθηκε προχτές, επισημαίνεται πως «ωράριο εργασίας ουσιαστικά δεν υπάρχει. Στην κυριολεξία οι αστυνομικοί δε γνωρίζουν τι υπηρεσία έχουν την επόμενη μέρα. Ειδοποιούνται έκτακτα για την ανάγκη υπηρεσίας, ενώ, πολλές φορές, εργάζονται 16-17 ώρες μέσα στο ίδιο 24ωρο».

Επίσης σημειώνει ότι «το πρόβλημα της μη τήρησης του ωραρίου εργασίας παραμένει και οξύνεται παρά τις χιλιάδες προσλήψεις ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων, παρά την απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από τη φύλαξη των φυλακών και παρά την εξοικονόμηση δυνάμεων που αποδεσμεύτηκαν από άλλες υπηρεσίες. Εξάλλου, η διάθεση ακόμη και δυσανάλογα μεγάλου όγκου αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση λαϊκών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων, που εκφράζει πολιτική επιλογή της κυβέρνησης σε βάρος της καταστολής του εγκλήματος και υπέρ της καταστολής της λαϊκής δυσαρέσκειας, επιτείνει το πρόβλημα της μη τήρησης του ωραρίου εργασίας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον Μ. Χρυσοχοΐδη:

- Πώς κατανεμήθηκαν οι δυνάμεις, πού εξοικονομήθηκαν και γιατί συνεχίζονται οι ελλείψεις σε σημαντικές υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα;

- Ποια μέτρα θα πάρει στην κατεύθυνση της τήρησης του ωραρίου και της πενθήμερης εργασίας;

- Εάν προτίθεται να ρυθμίσει το θέμα της καταβολής διοδίων στην Αττική Οδό από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο αεροδρόμιο «Ε. Βενιζέλος», έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται από αυτά το αστυνομικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ