Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Εληξε η απεργία των εργαζομένων

Με τις υποσχέσεις του δημάρχου Ν. Ιωνίας Γ. Χαραλάμπους για άμεση λύση των προβλημάτων, έληξε την Τρίτη του Πάσχα η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του δήμου. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, προχώρησε σε στάσεις εργασίας με αποχή από τις εργασίες απαιτώντας, αφ' ενός, σταθερή και μόνιμη απασχόληση και, αφ' ετέρου, καταβολή των δεδουλευμένων.

Η διοίκηση του δήμου, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική πολιτική στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, έχει σε κατάσταση ομηρίας 30 εργαζομένους, οι οποίοι, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δουλεύουν για 8 χρόνια, χωρίς να είναι μόνιμοι. Παράλληλα, χρωστούσε, μέχρι πρόσφατα, μισθούς 4 μηνών σε 8 εργαζόμενους με σύμβαση έργου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού. Η διοίκηση οφείλει επίσης τις περσινές παροχές σε είδος, την καταβολή των δεδουλευμένων από υπερωριακή απασχόληση του τελευταίου τετραμήνου, την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης σε 110 έκτακτους εργαζόμενους του δήμου καθώς και τη ρύθμιση του πριμ παραγωγικότητας.

Η δημοτική αρχή εξαρχής θεώρησε τα παραπάνω αιτήματα ως παράνομα, προσφεύγοντας στα δικαστήρια, όπου και η απεργία κρίθηκε παραμονή και καταχρηστική. Με τον τρόπο, δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, όποιες αντίστοιχες ενέργειες.

Η ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους «να ενισχύσουν την ενότητά τους απέναντι στις εργασιακές ανατροπές, στην αμφισβήτηση της δουλίας, στις ιδιωτικοποιήσεις» και επισημαίνει στους δημότες της πόλης «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους δημιουργώντας κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, να παλέψουν για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αλλωστε, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, «αυτοί που χτυπούν τους εργαζόμενους του δήμου, γιατί αγωνίζονται και διεκδικούν, δε θα κάνουν εξαίρεση για σένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ