Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ωθηση αγώνα

Συγκροτήθηκε νομαρχιακή ΠΑΣΥ και ως πρώτος στόχος μπήκε η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κέρκυρας

Ενα αποφασιστικό βήμα για την αναγέννηση και ανάκαμψη του αγροτικού κινήματος στη Μεσσηνία, με στόχο οι μικρομεσαίοι αγρότες να αντισταθούν στο ξεκλήρισμα, που επιβάλλει η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, έγινε χτες το βράδυ στους Γαργαλιάνους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΣΥ) του νομού.

Η ΠΑΣΥ έχει πάρει «σάρκα και οστά» σε ολόκληρη τη χώρα και η χτεσινή συγκέντρωση στους Γαργαλιάνους, αποτελεί σταθμό και συνάμα οδηγό, για να μπορέσει η μικρομεσαία αγροτιά με την κλιμάκωση του αγώνα της να προβάλλει τη δική της πρόταση για την ανάπτυξη της γεωργίας. Κοινή εκτίμηση όλων όσοι πήραν το λόγο ήταν πως μόνο η ανάπτυξη μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στη συγκέντρωση, αφού παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι στόχοι της ΠΑΣΥ, όπως έχουν διατυπωθεί στην πρόσφατη Πανελλαδική Σύσκεψη στη Λάρισα και συζητήθηκαν τα οργανωτικά μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Κέρκυρα στις 12 Μάη, συγκροτήθηκε Νομαρχιακή Γραμματεία της ΠΑΣΥ.

Το λόγο στη συγκέντρωση πήρε και το στέλεχος της ΠΑΣΥ Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας της ΠΑΣΥ σε κάθε νομό για την ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος και ταυτόχρονα αποκάλυψε το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΕΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ που λειτουργούν σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. «Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν αγροτικοί σύλλογοι, όπου δεν υπάρχουν και να λειτουργήσουν όπου υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κέρκυρας, ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για νέους δυναμικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εξοβελίζει τη μικρομεσαία αγροτιά από τα χωράφια της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ