Παρασκευή 16 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Αντιδράσεις σε Πατήσια και Γουδί

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι φορείς και το Διαμερισματικό Συμβούλιο του 5ου Διαμερίσματος Αθηναίων, στην προοπτική δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Προμπονά, περιοχή που προτείνεται από έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο μεταξύ, αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν και στο Γουδί (και αυτή η περιοχή είναι υποψήφια για ΣΜΑ), από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί», η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, στην προχτεσινή συνεδρίασή του το Διαμερισματικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να αρνηθεί τη δημιουργία ΣΜΑ στον Προμπονά, κρίνοντας ακατάλληλη τη συγκεκριμένη θέση. Σύμφωνα με την απόφαση, στην ίδια περιοχή πρόκειται να εγκατασταθεί σχολικό συγκρότημα, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι υψηλοί και το συγκοινωνιακό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο, λαμβάνοντας υπόψη ότι στον ίδιο χώρο είναι και το γήπεδο της Ριζούπολης, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Ποδονίφτης ποταμός. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους σημείωσαν ότι κανείς δεν είναι κατά της εξεύρεσης λύσης. Ωστόσο, πρέπει, όπως σημείωσε η Ελ. Βουλτσίδου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, «όπου δημιουργούνται ΣΜΑ να υπάρχουν οι κατάλληλοι δρόμοι και να μην είναι όμορες με σχολεία». Και τόνισε: «Είναι προφανές ότι ο ΣΜΑ αυτός δεν είναι μικρής εμβέλειας, διότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση».

Η Κ. Κεφάλα, από την πλευρά της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να χωροθετηθούν άμεσα νέοι ΣΜΑ και Χώροι Υγειονομικής Ταφής, επιρρίπτοντας ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις που επί δέκα χρόνια, «δεν άγγιξαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Κατηγορηματικά αντίθετη η Επιτροπή Αγώνα

Από την πλευρά της η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί τονίζει σε ανακοίνωσή της πως «στη μελέτη αυτή (του Πανεπιστημίου Κρήτης) δε λήφθηκε υπόψη η μελέτη του ΕΜΠ, η οποία δεν προβλέπει τέτοια χρήση σε όλη την έκταση του Μητροπολιτικού Πάρκου». Σημειώνει επίσης πως «δεν υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου σε όλη την έκταση που προβλέπεται απ' τη μελέτη του ΕΜΠ», ενώ ακόμα περιμένει απ' τον υπουργό Γ. Παπαντωνίου «τις μελέτες που έχει εκπονήσει το ΥΠΕΘΑ για τη μελλοντική χρήση του χώρου υπέρ του κοινωνικού συνόλου». Η Επιτροπή Αγώνα προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο χώρο του πάρκου την Κυριακή 8 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ