Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η κυβέρνηση πήρε την «πάσα» δημαγωγίας

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πρόγραμμα παιδείας της ΝΔ

Για «προχειρότητα και αποσπασματικότητα» κατηγόρησε χτες τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ Πρωτόπαππας, σχετικά με το πρόγραμμα για την παιδεία που παρουσίασε προχτές η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας προσπάθησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως υπέρμαχο της δημόσιας παιδείας. «Εμείς», είπε, «δουλεύουμε τόσα χρόνια για την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, με την έννοια της Παιδείας και όχι μόνον της κατάρτισης. Θέλουμε ολοκληρωμένους πολίτες, που βεβαίως να είναι χρήσιμοι και στη σύγχρονη αγορά εργασίας και να μπορούν να έχουν την ολοκληρωμένη αντίληψη και την Παιδεία που πρέπει να χαρακτηρίζει το άτομο στο σύγχρονο περιβάλλον». Οταν όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που έχει δώσει πλήρη στήριξη στην παραπαιδεία μέσω των αλλεπάλληλων εξετάσεων και έχει υποβαθμίσει κατάφωρα την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στο επίπεδο της κατάρτισης, ενισχύοντας παράλληλα και τα διάφορα παραμάγαζα κατάρτισης, ταιριάζει η λαϊκή σοφία «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Ο υπουργός κατηγορεί τη ΝΔ ότι «ιδιωτικοποιεί τη δημόσια Παιδεία» και είναι γεγονός ότι έχουν αυτό το χαρακτήρα οι εξαγγελίες της ΝΔ, η οποία πατάει πάνω στη βάση που το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει. Ο Χρ. Πρωτόπαππας αναφέρθηκε αναλυτικά σε εφτά σημεία σύγκρισης του έργου της κυβέρνησης και του προγράμματος της ΝΔ, δημαγωγώντας σχετικά με «κατακτήσεις» της κυβέρνησης που θα «γκρεμίσει» η ΝΔ.

Κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία ασκεί και ο ΣΥΝ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, που αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά δεν τις θεωρεί αρκετές και λέει ότι οι προτάσεις της ΝΔ «έχουν τον ίδιο αυταρχικό χαρακτήρα με εκείνον του ΠΑΣΟΚ και διαπνέονται από έλλειψη εμπιστοσύνης στην εκπαιδευτική κοινότητα». Ο ΣΥΝ όπως και το ΠΑΣΟΚ, υπερθεματίζει για το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Ο Τομέας Παιδείας του ΔΗΚΚΙ αντίστοιχα, ασκεί κριτική σε πολλές πλευρές του προγράμματος της ΝΔ και θεωρεί «απαράδεκτο το υπάρχον καθώς και το εξαγγελλόμενο σύστημα εξετάσεων των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση» και προτείνει την ολοκληρωτική κατάργησή τους και την επαναφορά του Λυκείου στον αυτόνομο σκοπό παροχής γενικών γνώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά των μαθητών ειδικών σχολείων (2008-09-25 00:00:00.0)
Στο όνομα της αναβάθμισης διαιωνίζεται η υποβάθμιση (2006-05-09 00:00:00.0)
Θεσμοθετείται η διά βίου ...εκμετάλλευση (2005-01-14 00:00:00.0)
Δικομματικές αλληλοκατηγορίες (2003-12-03 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού (2002-08-28 00:00:00.0)
"Αναβαθμίζει" τα ιδιωτικά ΙΕΚ η κυβέρνηση (1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ