Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αναβαθμίζει" τα ιδιωτικά ΙΕΚ η κυβέρνηση

Θετική ανταπόκριση φαίνεται να βρίσκει η πρόταση των σχολαρχών για εισαγωγή των αποφοίτων των ΙΕΚ στα ΤΕΙ, με πρόσχημα την "ελεύθερη πρόσβαση"

Ανοιγμα των ΤΕΙ για τους αποφοίτους των ΙΕΚ ζητούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΙΕΚ, στο πλαίσιο του ανοίγματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και ενώ αποτελεί πάγιο και ανικανοποίητο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος, που εκφράστηκε και κατά τις πρόσφατες μεγάλες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, η κατάργηση των ιδιωτικών ΙΕΚ, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους τους σχολάρχες η πρότασή τους βρίσκει θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οπως προέκυψε χτες από τις εργασίες της 1ης Πανευρωπαϊκής Ημερίδας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και σύμφωνα με χτεσινό Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ, με τίτλο "Ανοίγουν οι πόρτες των ΤΕΙ για τους αποφοίτους των ΙΕΚ", "ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε χτες την πολιτική βούλησή του για την οργανική σύνδεση των ΙΕΚ με την τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση, σε μήνυμά του που μετέφερε στην 1η Πανευρωπαϊκή Ημερίδα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Κατάρτισης ο πρόεδρος του ΟΕΕΚ Γερ. Σαπουτζόγλου.Ο πρόεδρος του ΟΕΕΚ, συνεχίζει το Δελτίο Τύπου, κατά την ομιλία του δήλωσε ότι στο πλαίσιο επεξεργασίας πέντε νομοσχεδίων ο ΟΕΕΚ εξετάζει τη δυνατότητα, προκειμένου "πάντα μέσα από κάποιες διαδικασίες οι απόφοιτοι των ΙΕΚ να πηγαίνουν κατευθείαν στα ΤΕΙ"". Σημειώνεται μάλιστα ότι με τη θέση του υπουργού Παιδείας για τη σύνδεση των σπουδών στα ΙΕΚ με την τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση τάσσεται και ο γραμματέας στον τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Χρ. Σμυρλής.

Την έντονη αντίδρασή του για τα παραπάνω εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δ. Νίνος σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει την αρχή των ίσων ευκαιριών για την εισαγωγή μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. "Τα ΤΕΙ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν μια τέτοια εξέλιξη, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας. Είμαστε αντίθετοι με την εισαγωγή αποφοίτων των ΙΕΚ στα ΤΕΙ. Τα ΙΕΚ είναι ιδρύματα αδιαβάθμητα, δεν αποτελούν εκπαίδευση, αλλά επαγγελματική κατάρτιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ