Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΑ
"Φοβάται" τα δρομολόγια στο Ζεφύρι

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Ζεφυρίου, καθώς η μοναδική συγκοινωνιακή γραμμή, 735, που διασχίζει την περιοχή και την ενώνει με το κέντρο της Αθήνας, τους ταλαιπωρεί καθημερινά εδώ και ένα χρόνο. Το πιο πρόσφατο πρόβλημα είναι η άρνηση οδηγών της συγκεκριμένης γραμμής να διασχίζουν μια συγκεκριμένη περιοχή, καθώς άγνωστες ομάδες και κυρίως μικρών παιδιών, τις απογευματινές ώρες επιτίθενται στα λεωφορεία με πέτρες, γιαούρτια, αυγά, ξύλα και άλλα αντικείμενα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η συγκεκριμένη συγκοινωνιακή γραμμή είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς εκτός του ότι είναι η μοναδική, από την άλλη η πλειοψηφία των κατοίκων είναι εργαζόμενοι, που χρησιμοποιούν μόνο τα λεωφορεία για να πηγαίνουν στη δουλιά τους.

Ο Δήμος Ζεφυρίου, από τη μέρα που άλλαξε το σύστημα στις συγκοινωνίες με τη δημιουργία γραμμών κορμών, πιέζει τον ΟΑΣΑ για να καλυτερεύσει τη συγκεκριμένη γραμμή. Με έγγραφα αλλά και προσωπικές συναντήσεις με τους υπευθύνους του ΟΑΣΑ κατάφερε η γραμμή 735 να επεκταθεί μέχρι τα Κάτω Πατήσια και να μην κάνει τέρμα στους Αγίους Αναργύρους όπως είχε γίνει. Κατάφερε επίσης το δρομολόγιο να καλύπτει περισσότερες περιοχές μέσα στο Ζεφύρι, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι. Ο ΟΑΣΑ όμως, μετά από κάποια κρούσματα επιθέσεων (31/01/97) έστειλε εξώδικο στο δήμο και τον καλούσε να εξαλείψει τα προβλήματα, αλλιώς θα τροποποιήσει τη διαδρομή μέσα στο Ζεφύρι και θα τη μικρύνει. Η διαδρομή βέβαια επίσημα δεν τροποποιήθηκε ποτέ. Κάποιοι οδηγοί, όμως, αρνούνται να διασχίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή, αφήνοντας πολλούς για ώρες στη στάση να περιμένουν.

Παρ' όλες τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος Ζεφυρίου - μέχρι και δημοτικοί σύμβουλοι ανέλαβαν να αστυνομεύουν την περιοχή - προς την Αστυνομία και προς τον ΟΑΣΑ, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τους αρμόδιους. Η πρώτη "σηκώνει τα χέρια" και ο δεύτερος δηλώνει ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα τροποποιήσει τη διαδρομή. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους είναι αυτοί που ζουν την ταλαιπωρία καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ