Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί εξωτερικού

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία ακόμα και μέσα στις εξετάσεις εξετάζουν οι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας σε πρόσφατες ρυθμίσεις των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών που, όπως τονίζουν, τους οδηγούν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παγγερμανικής συνδιάσκεψης εκπαιδευτικών, με τις νέες ρυθμίσεις φορολογείται το επίδομα για την κάλυψη εξόδων διαβίωσης με 15% με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η κάλυψη βασικών αναγκών. Παράλληλα αυξάνεται το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών κατά 30% και δίνεται εντολή για σχηματισμό τμημάτων με 30 μαθητές, χωρίς, όπως τονίζεται, να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των σχολείων αυτών, με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας. Τέλος, επισημαίνεται ότι "επιχειρείται γενικά αλλαγή, σε βάρος των εκπαιδευτικών, των όρων σύμφωνα με τους οποίους αυτοί αποσπάστηκαν στα σχολεία του εξωτερικού, χωρίς καν να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες μεταβατικές διατάξεις".

"Οι ρυθμίσεις αυτές φέρνουν τους εκπαιδευτικούς, που επιτελούν έργο υψίστης σημασίας σε δυσμενέστερη κατάσταση, αφού ανατρέπουν τους όρους απόσπασης στο εξωτερικό και οδηγούν στη συρρίκνωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σ' αυτό", τονίζεται στην ανακοίνωση της παγγερμανικής συνδιάσκεψης. Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας (ο υπουργός Παιδείας δε δέχτηκε συνάντηση μέχρι προχτές, όπως σημειώνεται) απέναντι στα αιτήματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών πυροδοτεί δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ