Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
Σε εμπόλεμη ζώνη μετέτρεψαν τα ΜΑΤ την Ηλιούπολη!

Αγριο κυνηγητό εξαπέλυσαν προχτές του βράδυ τα ΜΑΤ κατά των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονται για τα έργα της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι απάντησαν με νέα συγκέντρωση στο χώρο χτες

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της Ηλιούπολης
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της Ηλιούπολης
Ενα βήμα καταγγελίας στήθηκε χτες το βράδυ από κατοίκους της Ηλιούπολης μπροστά από το χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες της ΔΕΗ για την κατασκευή του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης (ΚΥΤ), όπου και χτες το φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προχτές έζησαν την αστυνομική βαρβαρότητα και το άγριο κυνηγητό που ακολούθησε από τα ΜΑΤ στους δρόμους της πόλης. Για να βροντοφωνάξουν ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει, ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν.

Από το βήμα της συγκέντρωσης έπεφταν «βροχή» οι καταγγελίες των φορέων της πόλης για τις παράνομες εργασίες της ΔΕΗ, καθώς και για την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Καταγγελίες ακούστηκαν και για τη στάση της δημοτικής αρχής, τόσο της Ηλιούπολης όσο και της Αργυρούπολης και τις ευθύνες που έχουν για τα προχτεσινά επεισόδια, αφού δε μερίμνησαν να φύγουν από εκεί τα ΜΑΤ, παρά την απαίτηση των κατοίκων. Σημειώνεται ότι σήμερα, οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους στήνοντας όμως ένα γλέντι μπροστά από το χώρο του ΚΥΤ.

Η προχτεσινή άγρια επιχείρηση τρομοκρατίας και ανθρωποκυνηγητού που «έστησαν» οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΚΥΤ στην Ηλιούπολη ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη ενός διαδηλωτή, του Θανάση Κιόρογλου, ο οποίος και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, ενώ από τη ρίψη των ασφυξιογόνων μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ασφυξίας.

Οταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν ότι ένας από αυτούς συνελήφθη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού και φωνάζοντας συνθήματα απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωσή του. Εκεί βρέθηκε και ο Δημήτρης Καλτσώνης, από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» και δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης με τη «Δημοκρατική Ενότητα», ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο κρατούμενος. Χτες το πρωί, ο Θ. Κιόρογλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου και ορίστηκε δικάσιμος.

Καταγγέλλουν την αστυνομική βαρβαρότητα

Ο Δημ. Καλτσώνης, μιλώντας στο «Ρ» ανέφερε ότι «η εξέλιξη αυτή δείχνει την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, η οποία με κάθε ευκαιρία αξιοποιεί την αστυνομική βία και τρομοκρατία προκειμένου να κάμψει το φρόνημα του λαού όταν αυτός αγωνίζεται για τα δικαιώματά του: είτε αφορά τη μη εγκατάσταση του ΚΥΤ, είτε αφορά τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, είτε αφορά τον αγώνα των μαθητών για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση».

Τη βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων και την αναίτια σύλληψη του διαδηλωτή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα ΝΑ Αθήνας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής» και καλεί τους δημάρχους Ηλιούπολης - Αργυρούπολης να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν, ειδάλλως να καταθέσουν την παραίτησή τους ως ύστατη πράξη αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβερνητική και κρατική αυθαιρεσία. Τέλος, σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μμ, η Διαδημοτική Επιτροπή, καλεί σε μόνιμη παρουσία έξω από το χώρο της ΔΕΗ και σε εκδήλωση καταγγελίας της αστυνομικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ