Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύντομα μέρισμα στους αντιστασιακούς

Απάντηση του υφυπουργού Αμυνας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Στο «επόμενο διάστημα» (το οποίο όμως δεν προσδιορίστηκε) το ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει τη χορήγηση μερίσματος στους δικαιούχους αντιστασιακούς, μετά όμως από μεγάλη καθυστέρηση.

Αυτό ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λ. Λωτίδης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη. Ο υφυπουργός απέδωσε την καθυστέρηση στις «εσωτερικές διαδικασίες» της συνεννόησης μεταξύ υπουργείων και του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο είναι αυτοδιοικούμενο ίδρυμα.

Ο Π. Κοσιώνης επισήμανε ότι παρόμοια Ερώτηση είχε κατατεθεί από το ΚΚΕ και τον περασμένο Δεκέμβρη και πάλι τότε ο αρμόδιος υφυπουργός είχε απαντήσει ότι πολύ σύντομα το θέμα θα διευθετηθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των συνεννοήσεων των διαφόρων υπηρεσιών. «Σήμερα, τόνισε, μας λέτε ότι θα συνεδριάσει το ΔΣ του ταμείου για να αποφασίσει. Είπαμε την προηγούμενη φορά ότι καταντάει λίγο εμπαιγμός και παρεξηγηθήκατε, αλλά σήμερα που κάνουμε τον έλεγχο μετά από έξι μήνες βλέπουμε άλλα πράγματα και μας λέτε να περιμένουμε. Μας αφήνει κάπως ικανοποιημένους αυτό που είπατε, αλλά να δούμε πότε θα λυθεί το θέμα. Ισως να περιμένουμε να λυθεί προεκλογικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ