Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
«Να ξαναζωντανέψουμε το σωματείο μας»

Τη στήριξή του στο συνδυασμό της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», εκφράζει ο Ν. Καραντηνός, στις εκλογές της Τετάρτης-Πέμπτης, 21 και 22 Μάη

Με το σύνθημα: «Για να πάρουν, επιτέλους, οι μαχόμενοι δημοσιογράφοι την υπόθεση της Ενωσης Συντακτών στα δικά τους χέρια» και «να ξαναζωντανέψουμε το σωματείο μας», όπως υπογραμμίζει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και καταξιωμένος συνδικαλιστής Νίκος Καραντηνός, δίνει η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» τη μάχη για την εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ που γίνεται το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη, 21 και 22 Μάη.

Οι εκλογές αυτές, αποκτούν, από τα πράγματα, ιδιαίτερη σημασία για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων που πλήττονται από την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και την εργοδοτική αυθαιρεσία (καταπάτηση συλλογικών συμβάσεων, μαύρη εργασία, ανεργία, χτύπημα και αφαίρεση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων κλπ.). Αλλά, και για την υπόθεση της ολόπλευρης ενημέρωσης καθώς επιχειρείται ξεδιάντροπα, να μπει στα «στενά» πλαίσια των προπαγανδιστικών αναγκών των δικομματικών εταίρων(κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας («ενσωματωμένη» δημοσιογραφία, πιέσεις, απολύσεις, μαύρες λίστες κλπ.).

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», ο συνδυασμός που συσπειρώνει μαχόμενες - αγωνιστικές δυνάμεις δημοσιογράφων, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ προβάλλει επιτακτικά. Οπως και η ανάγκη να αποτελέσει το σωματείο μας τον πόλο συσπείρωσης για όλους τους συναδέλφους - μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ - που βιώνουν τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

Ετσι, επισημαίνεται, η κρισιμότερη ανάγκη είναι να πάρουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στα χέρια τους την ΕΣΗΕΑ. Να τη μετατρέψουν σε πραγματικό σωματείο έκφρασης των σύγχρονων συλλογικών αναγκών τους. Με τη συσπείρωσή τους, με την αυτοοργάνωσή τους(συνελεύσεις και επιτροπές στους εργασιακούς χώρους κ.ά.). Και, η ψήφος στη "Δημοσιογραφική Συνεργασία" αποτελεί το πρώτο βήμα», τονίζεται.

Την ψήφο των δημοσιογράφων, για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» διεκδικούν οι συνάδελφοι: Αδαμίδου Σοφία, Αυγερινός Αναστάσιος, Βινιεράτου Ιουλία, Διγενή Σεμίνα, Ζαγγανάς Ιωάννης, Ζωνιός Δημήτριος, Ηλιάδη Ιωάννα, Καρατζά Κονδυλία (Λούλα), Κατή Κατερίνα, Κογκαλίδης Γιώργος, Κυρίτση Αγλαΐα, Λελούδας Χαράλαμπος, Λιβέρης Γιώργος, Λιβιτσάνος Γεράσιμος, Μηλιώνης Γιώργος, Μουσγάς Γιώργος, Μπαΐλης Παναγιώτης, Πενταράκης Γιώργος, Πινού Παναγιώτα, Ράμμος Παναγιώτης, Σακαρέλος Ανδρέας, Τσίγκας Δημήτριος(Τάκης), Υψηλάντη Ιωάννα. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι ο Νίκος Πέρπερας.

Στις εκλογές συμμετέχουν, επίσης, οι συνδυασμοί: «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», «Αριστερή Οχθη», «Δούρειος Τύπος», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», «Συσπείρωση Δημοσιογράφων», και «Financial crime» (πρωτοβουλία Γένοβα δημοσιογράφων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ