Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναμένεται πλημμυρίδα αγωνιστών

Δεκάδες χιλιάδες άτομα, από όλη την Ελλάδα και τις χώρες του εξωτερικού θα κινητοποιηθούν κάτω από τις σημαίες και τα πανό της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». «Μιλάμε για ένα τεράστιο δυναμικό διαδηλωτών», ανέφερε ο Γ. Χαβατζάς, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, ένα μήνα πριν το κορυφαίο τριήμερο εκδηλώσεων. Ειδικότερα, στην αναφορά του για τις συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού, είπε πως μέχρι στιγμής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από 14 χώρες, από 800 έως 1.000 άτομα από κάθε χώρα. Και συγκεκριμένα από Κύπρο, Βουλγαρία, Παλαιστίνη, Γαλλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία, Ρωσία, Μολδαβία, Φινλανδία και Τουρκία.

Παράλληλα, στη διαδήλωση του Σαββάτου 21 Ιούνη, θα συμμετάσχουν και οι αντιπροσωπείες των δεκάδων κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που θα πάρουν μέρος στην παγκόσμια συνάντηση που φιλοξενεί το ΚΚΕ στην Αθήνα στις 19 και 20 Ιούνη.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη νεανική αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ με συμμετοχή περίπου 5.000 νεολαίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργούν ομάδα νομικής κάλυψης, κυρίως για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν με μέλη των ξένων αντιπροσωπειών λόγω της Συνθήκης Σένγκεν και ομάδα υγειονομικών.

Φιλοξενία στον Αγιο Παύλο

Η φιλοξενία των διαδηλωτών θα κινηθεί σε τρία επίπεδα. Σε σπίτια, σε ξενοδοχεία - για όσους επιλέξουν να επωμιστούν ένα τέτοιο κόστος - και κυρίως στις υποδομές που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγίου Παύλου (ο χώρος της νεανικής κατασκήνωσης στο Δάσος, το κλειστό γυμναστήριο, το γηπεδάκι Ευαγγελίστριας). Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ανάγκες, θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρήσει ο Δήμος Εχεδώρου (δύο κλειστά γυμναστήρια) και η Κοινότητα Πεύκων (σχολικό οίκημα), τους εκπροσώπους των οποίων ευχαρίστησαν και δημόσια οι διοργανωτές.

Τη δέσμευση πως ο Δήμος Αγίου Παύλου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της φιλοξενίας των χιλιάδων διαδηλωτών, επανέλαβε ο Γιώργος Μαυρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως μέσα από πολύμορφες δράσεις όλο το επόμενο διάστημα, ο δήμος, θα ενημερώσει πλατιά τους δημότες στις εργατογειτονιές του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας ώστε όλοι οι άνθρωποι του μόχθου να δώσουν ενεργά το παρών και στις διαδηλώσεις.

Ενδεικτικά στοιχεία της απήχησης που υπάρχει στη νεολαία, είναι η συμμετοχή στις εθελοντικές ομάδες που άρχισαν σιγά - σιγά να συγκροτούνται. Οπως είπε η Ιωάννα Μακρή, Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Αγίου Παύλου, «σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη βδομάδα, η νεολαία του δήμου, αποφάσισε να γυρίσει πόρτα - πόρτα όλα τα σπίτια. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως είναι αναγκαία η συμμετοχή μας. Και τελικά να συνδιαδηλώσουμε με τους νεολαίους και τους άλλους διαδηλωτές που θα φιλοξενήσουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρέχουν οι προθεσμίες στις κατασκηνώσεις (2012-06-18 00:00:00.0)
Λαϊκός αθλητισμός για όλους! (2006-10-19 00:00:00.0)
Από το 1992, απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα... (2004-07-04 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις στο αγωνιστικό τριήμερο (2003-06-13 00:00:00.0)
Τον Ιούνη διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη (2003-05-18 00:00:00.0)
Κατά της ενοποίησης γραμμών συγκοινωνίας (2001-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ