Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις

Ξεκινούν από σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές της Β΄ τάξης διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας και της Γ΄ τάξης στην Ιστορία γενικής παιδείας. Στο μεταξύ, σε μαθήματα γενικής παιδείας εξετάστηκαν χτες και οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων των εσπερινών λυκείων. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα Αρχαία γενικής παιδείας και οι τελειόφοιτοι της Δ΄ τάξης στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις της Γ΄ τάξης των ημερήσιων λυκείων αναμένεται να λάβουν μέρος 93.900 τελειόφοιτοι και υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τους οποίους 17.200 είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά για την προαγωγή τους είναι 75.200. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Πέμπτη με Αλγεβρα γενικής παιδείας για τη Β΄ και Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας για τη Γ΄ Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι τις πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας και οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 18 του Ιούνη. Συνολικά στις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να λάβουν μέρος 211.700 μαθητές ημερήσιων, εσπερινών λυκείων και ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ