Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ενισχύεται η καταστολή

Ολοκληρώθηκαν χτες στην Κρήτη οι εργασίες της διευρυμένης Συνόδου των αρχηγών Αστυνομιών των χωρών - μελών της ΕΕ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το θέμα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού FBI. Υπό διαπραγμάτευση είναι αν η Αστυνομία αυτή θα έχει τη δυνατότητα επιχειρησιακής δράσης στο εσωτερικό των κρατών - μελών της ΕΕ. Ετσι, μ' αυτόν τον τρόπο, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το έργο της ευρωκαταστολής, αφού θα εκτελείται και από υπερεθνικά όργανα. Αυτά θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπερατλαντικό μεγάλο «σύμμαχο». Η Europol, που λειτουργεί σήμερα, αποτελεί ένα γραφειοκρατικό σχήμα που δε διαθέτει τέτοιες δυνατότητες. Ετσι, οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας μας θα γίνουν πιο άμεσες και αποτελεσματικές...

Στη Σύνοδο, πήραν μέρος οι αρχηγοί Αστυνομίας των κρατών - μελών της ΕΕ, της Europol, της Eurojust, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας.

Με τη λήξη των εργασιών της, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Φ. Νασιάκος δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι μακριά η στιγμή που οι αρχηγοί των Αστυνομιών της Ευρώπης θα επικοινωνούν με μια "κόκκινη" τηλεφωνική γραμμή, για να επιλύουν κρίσιμες καταστάσεις που απειλούν την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ