Τρίτη 27 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Κατεβαίνουν αύριο σε πανελλαδική απεργία

Σε καθολική πανελλαδική απεργία από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά έργα κατεβαίνουν οι μηχανικοί την Τετάρτη 28 Μάη, ύστερα από απόφαση του ΤΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου περί μελετών που κατέθεσε στη Βουλή το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Μηχανικών που εργάζονται στο Δημόσιο (ΕΜΔΥΔΑΣ), οι κλαδικοί σύλλογοι των μηχανικών, όλες οι εργοληπτικές οργανώσεις - εκτός των μεγαλοκατασκευαστών (ΣΤΕΗΤ) - αλλά και και τα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, οι μηχανικοί απεργούν για: Να μην εκτελούνται έργα χωρίς μελέτες. Να μη γίνει ολιγοπώληση στα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Να μην υποκαθιστούν σύμβουλοι και άσχετοι τη δημόσια διοίκηση. Να μη διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα. Να μην απαξιώνεται το επιστημονικό προσωπικό. Να διασφαλιστούν η ασφάλεια των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον, η ποιότητα ζωής.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ έχουν παράλληλα αρχίσει κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων - ήδη έχει συναντήσει την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα - ενώ σε πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου τόνισαν ότι το νομοσχέδιο, με τη μορφή που κατατέθηκε, θα οδηγήσει σε απαξίωση του τεχνικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας και ταυτόχρονα στην υπερσυγκέντρωση μελετών και έργων σε ελάχιστους, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις και για το δημόσιο συμφέρον και για την ποιότητα των έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ