Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Τσιγγάνικο αίμα

«Ο καιρός των Τσιγγάνων» του Εμίρ Κουστουρίτσα
«Ο καιρός των Τσιγγάνων» του Εμίρ Κουστουρίτσα
Τη συγκλονιστική, δυνατή, αλλά και μουσική δημιουργία του Εμίρ Κουστουρίτσα θα παρουσιάσει η ΕΤ-1 στις 23.45. Πρόκειται για την ταινία «Ο καιρός των τσιγγάνων» σε μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο 42ο Φεστιβάλ των Καννών. Το πρώτο μέρος της ταινίας θα προβληθεί σήμερα, ενώ η συνέχεια θα είναι αύριο στις 23.30. Σ' έναν τσιγγάνικο καταυλισμό στη Γιουγκοσλαβία, ο νεαρός Περχάν, νόθος γιος μιας Τσιγγάνας και ενός στρατιώτη, μεγαλώνει με τη γιαγιά του, που διαθέτει κάποιες υπερφυσικές και μεταφυσικές ιδιότητες. Ζει ήρεμα και φυσιολογικά. Ωστόσο, η ήσυχη και τίμια ζωή της οικογένειας υπονομεύεται από τον πλουσιότερο Τσιγγάνο του χωριού, τον Αχμλεν Ντίντα, που μαθαίνει στο νεαρό τα κόλπα της απάτης. Τα τεχνάσματα της κλοπής, της ζητιανιάς, της σωματεμπορίας και του εμπορίου βρεφών. Μια εξαιρετική ταινία, με υπέροχη και αξέχαστη μουσική και εξαιρετικά ρεαλιστικές ερμηνείες.

Από το STAR στις 23.00 «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν» του Τέιλορ Χάκφορντ. Ενα καλογυρισμένο νεανικό δράμα, που έχει ως βασικό ατού το ρεαλισμό, το νεύρο, αλλά και το ρομαντισμό. Ηρωας της ταινίας είναι ένας νεαρός πεζοναύτης, που ονειρεύεται να γίνει πιλότος. Η ταινία αφηγείται τις προσπάθειες του Ζακ Μάγιο να ξεπεράσει την τραυματική παιδική του ηλικία και να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία της στρατιωτικής ακαδημίας. Από τη ζωή του δεν απουσιάζει και ο έρωτας. Δημιουργεί δεσμό με την Πόλα, μία από τις κοπέλες που δουλεύουν σε εργοστάσιο της περιοχής και ονειρεύονται να παντρευτούν έναν από τους αξιωματικούς της σχολής. Με τους: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντέμπρα Γουίνγκερ και Λουίς Γκόσετ.. Η ταινία απέσπασε το Οσακρ καλύτερου τραγουδιού.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 θα μεταδοθεί η κοινωνική αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Σένκμαν «Το νόημα της αγάπης». Μέσα από τη ζωή τεσσάρων νέων, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να αναφερθεί στο νόημα της αγάπης. Τέσσερις φίλοι που πλησιάζουν τα τριάντα μαζεύονται σ' ένα μπαρ της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να συζητήσουν και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν. Τα ερωτήματα στρέφονται γύρω από τη γυναίκα και το νόημα της αγάπης. Ο Μαρκ αφηγείται τη σχέση του με την όμορφη Τάσα, μια σχέση, όμως, που δεν είχε αίσιο τέλος. Ο Τζος, που θεωρείται ο γυναικοκατακτητής της παρέας, ερωτεύεται και κάνει σχέσεις με δυο γυναίκες, από τις οποίες η μία είναι παντρεμένη. Ο Φιλ που είναι υδραυλικός έχει και αυτός τις δικές του ερωτικές περιπέτειες, ενώ ο Ρούνιον, ο ποιητής της παρέας, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον έρωτά του για την Κάθριν που τον εγκατέλειψε. Και οι τέσσερις αναζητούν την αληθινή αγάπη, μέσα από την πορεία της ζωής τους, μια ζωή που πολλές φορές τους συνθλίβει και άλλες φορές τους ενώνει μ' έναν παράξενο τρόπο. Παίζουν οι Τζον Κράιερ, Αντριαν Πάσνταρ, Μία Σάρα κ.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μυστικά και ψέματα (2012-05-31 00:00:00.0)
Καλές αλλά άτολμες προσπάθειες και εμπορικές σκοπιμότητες (2006-06-15 00:00:00.0)
Στο σπίτι των Σίνγκερ (2000-09-28 00:00:00.0)
Στον κόσμο των Τσιγγάνων (1998-11-13 00:00:00.0)
Πολλές και καλές (1998-04-24 00:00:00.0)
Διακοπές με τον κ. Ιλό (1997-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ