Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Καλές αλλά άτολμες προσπάθειες και εμπορικές σκοπιμότητες

Ο «Κώδικας Ντα Βίντσι», που δεν έσπασε τα ταμεία, όπως περίμεναν, αποσύρεται σιγά σιγά από τις αίθουσες, αφήνοντας, επιτέλους, χώρο και σε άλλες ταινίες! Εξι, λοιπόν, είναι τα νέα κινηματογραφικά έργα της βδομάδας. Και μια - σημαντική - επανάληψη. Το μεταφυσικό ποίημα του Κριστόφ Κισλόφσκι «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα».

Δικαιωματικά πρώτη η ταινία «Τριστάνος και Ιζόλδη», του Κέβιν Ρέινολντς. Μια περιπέτεια που στηρίζεται στο γνωστό κέλτικο μύθο, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλους, ενέπνευσε και τον Ρίτσαρντ Βάγκνερ, που δημιούργησε τη γνωστή ομώνυμη όπερα (ο ίδιος ο συνθέτης έγραψε και το λιμπρέτο). Ακολουθεί η ταινία του Ρόμπερτ Τάουνι, «Ρώτα τον Ανεμο», μια γοητευτική ματιά πάνω σε ένα φιλόδοξο νεαρό συγγραφέα και μια καυτή πόλη. Και από κοντά τα, επίσης, γοητευτικά «16 Χρόνια Αλκοόλ», του Ρίτσαρντ Τζόμπσον. Μια ποιητική κινηματογραφική ματιά πάνω στο ζήτημα της εξάρτησης. Και ο κύκλος των γοητευτικών προσπαθειών ολοκληρώνεται με το τσιγγάνικο μουσικό ντοκιμαντέρ «Σεβίλλη, Νότια Πλευρά», της Ντομινίκ Αμπέλ.

Τελειώνοντας τις καλές προθέσεις, περνάμε στις κακές σκοπιμότητες. «Palais Royal», της Βαλερί Λεμερσιέ. Μια φιλοβασιλική ανοησία! Και ακολουθεί το αιμοσταγές δρακουλικό «Δίψα Για Εκδίκηση», του Οου Μπολ!

Αυτές, λοιπόν, οι ταινίες, μαζί με εκείνες που συνεχίζουν από προηγούμενες βδομάδες, θα κονταροχτυπηθούν με το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ! Και με τον καιρό, ίσως;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ