Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε δημόσιο οργανισμό, γιατί δημοσιοποίησε τον πειθαρχικό φάκελο ατόμου που απασχολείται σ' αυτόν. Παράλληλα, παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, δημόσιος οργανισμός χορήγησε αντίγραφο από τον πειθαρχικό φάκελο του ατόμου σε υποψήφιο νομάρχη (εκλογές του 2002), ο οποίος στη συνέχεια τον δημοσιοποίησε στον Τύπο της περιοχής και όπου αναφέρονταν ότι ζητούσε χρήματα από κτηνοτρόφους για να μεσολαβήσει, προκειμένου να πάρουν αποζημιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άτομο που ζήτησε από τον δημόσιο οργανισμό τον πειθαρχικό φάκελο στη σχετική αίτηση υπέγραφε ως υποψήφιος νομάρχης και με αυτήν ζητούσε μέρος του πειθαρχικού φακέλου του ατόμου που εργάζονταν εκεί και ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με άλλον συνδυασμό.

Στο μεταξύ, η Αρχή Προστασίας επέβαλε άλλο ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ σε φορέα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, γιατί καταχώρησε τα προσωπικά δεδομένα πελάτη του, ο οποίος είχε ζητήσει εγγράφως να μην καταχωρηθεί το όνομά του στο αρχείο του τηλεφωνικού καταλόγου της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ