Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση

Σύγχρονα σχολικά κτίρια που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών και όχι την κερδοφορία της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», απαίτησε χτες το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, που μαζί με αντιπροσωπείες ενώσεων γονέων και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Στο πλευρό τους βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα προβλήματα της σχολικής στέγης στην Αθήνα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, με το 20% των σχολείων της Αθήνας να λειτουργεί σε διπλοβάρδια, με συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβαθμίσεις σχολείων. Αύλειοι χώροι, υπόγεια, πιλοτές, αίθουσες εκδηλώσεων μετατρέπονται αυθαίρετα σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ μικρές αίθουσες διαχωρίζονται σε άλλες μικρότερες και, την ίδια στιγμή, οικόπεδα αποχαρακτηρίζονται και παραδίδονται στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση, οι γονείς τονίζουν ότι «η ανάθεση ανέγερσης 27 σχολικών κτιρίων μέσω ΣΔΙΤ στους ιδιώτες συμβάλλει στην ολόπλευρη εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου», επισημαίνοντας ότι με τις ΣΔΙΤ το σχολικό κτίριο περνά εξ ολοκλήρου στα χέρια των ιδιωτών, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου από τη σχολική κοινότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι εκπρόσωποι των γονιών ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που απουσίαζε και, όπως καταγγέλλουν, το αίτημά τους για συνάντηση δεν έχει βρει ανταπόκριση εδώ και δυόμισι χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ