Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΕΞ
Ανακρίσεις νέων προσώπων

«Υποκρίνονται όσοι δεν αποκαλύπτουν τις ευθύνες του καπιταλισμού», επισημαίνει το ΠΑΜΕ

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεχισβίλι, μετά και την επιστροφή της δικογραφίας από τον αντιεισαγγελέα Βέροιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στα δύο νέα πρόσωπα που υποδείχτηκαν από την οικογένεια του Αλεξ και αναμένεται να κληθούν για εξέταση τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα, αναμένεται να επανεξεταστούν περίπου 20 μάρτυρες που κατέθεσαν στον πρώτο κύκλο των ερευνών.

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της βδομάδας, αναμένεται να οριστούν οι ειδικοί επιστήμονες που θα εξετάσουν τους 5 ανήλικους, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Το αργότερο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να διαφωτίσουν τις αρχές σχετικά με το αν και τι πραγματικά γνωρίζουν τα παιδιά για την εξαφάνιση του 11χρονου Αλεξ.

«Ερμηνείες που ανατριχιάζουν»

Την υποκρισία όσων τις τελευταίες μέρες και με αφορμή την υπόθεση του μικρού Αλεξ αθωώνουν το καπιταλιστικό σύστημα για τις εγκληματικές συμπεριφορές που υιοθετούν μικρά παιδιά, καυτηριάζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

«Τούτες τις μέρες ξανακούμε ερμηνείες για την παιδική επιθετικότητα, που μας έχουν ανατριχιάσει. Ρίχνονται στα σπίτια μας και στη συνείδησή μας, πληροφορίες και εξηγήσεις που τρομάζουν. Οτι τα παιδιά φταίνε, ότι φταίνε οι μετανάστες, ότι..., ότι..., ότι..! Και κρύβεται από την πλειοψηφία των πληροφοριοδοτών ότι η ρίζα του κακού και της σαπίλας βρίσκεται στην καρδιά αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, που ονομάζεται καπιταλισμός», σημειώνει η ΕΓ του Μετώπου.

Και συνεχίζει, στρέφοντας το κέντρο του προβληματισμού στην ουσία: «Και όταν μιλούν για τα παιδιά... δεν απαντούν. Τι προηγείται; Το ατομικό ή το κοινωνικό; Ποιος και τι καθορίζουν τα κριτήρια της συμπεριφοράς. Δεν έχουν την κύρια ευθύνη η οικογένεια, οι γείτονες ή οι συγχωριανοί. Την ευθύνη την έχουν αυτοί που κυβερνούσαν και αυτοί που κυβερνούν και έχουν το μυαλό τους στο πώς το κεφάλαιο θα αυγατίσει τα κέρδη του. Στο πώς θα αφαιρέσουν δικαιώματα από τους εργαζόμενους. Αποκαλύπτεται η "ευαισθησία" τους από το ανύπαρκτο σύστημα Κοινωνικής Πολιτικής, από τη διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος, από την αύξηση της ανεργίας. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι η αύξηση της εγκληματικότητας συνδέεται με τη φτώχεια, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, που τα δημιουργούν, είναι εγκληματίες».

Οπως τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία, πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κίνημα της πρωτοπόρας τάξης, δηλαδή της εργατικής. «Γιατί η τάξη αυτή, ως κινητήρια δύναμη της κοινωνίας, πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για το πώς παίζουν, πώς μαθαίνουν γράμματα, πώς μεγαλώνουν τα παιδιά της. Ποιες αξίες αγαπούν και υπερασπίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ