Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 67
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των μικροεπαγγελματιών και ΕΒΕ

Ομιλία του Σπ. Στριφτάρη στα Τρίκαλα και συνάντηση με τα ΔΣ της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου του νομού

Εχθρικές προς τις μικρές επιχειρήσεις χαρακτήρισε τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση με θέμα «Το ΚΚΕ και οι μικροεπαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι», που διοργάνωσε η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αχίλλειον» και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν πολλοί Τρικαλινοί, ανάμεσά τους και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Ο Σπ. Στριφτάρης σημείωσε ότι το ΚΚΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων και υπογράμμισε πως υπάρχουν περιθώρια ν' αντιστραφεί το σημερινό κλίμα και να διασωθούν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κόμματος, τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της συγκέντρωσης των μικρών επιχειρήσεων στα χέρια των πολλών μέσω των συνεταιρισμών και των συνενώσεων, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι η ριζική λύση θα έρθει από τη Λαϊκή Εξουσία και στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας.

Αναφερόμενος στις ευθύνες των κυβερνήσεων για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της υπερφορολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «ούτε στη Ζιμπάμπουε και στη Γουαδελούπη δε γίνονται αυτά».

Τέλος, τόνισε ότι δικαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ που υποστήριζε πως οι μικρομεσαίοι δε θα ωφελούνταν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΟΚ και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας ότι με την ένταξη η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια μεγάλη αγορά των μονοπωλίων.

Πριν τη συγκέντρωση ο Σπ. Στριφτάρης είχε συναντήσεις με τα ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, όπου συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τρικαλινοί επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, ενώ έδωσε και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ