Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Δίωξη κατά του «Ρ»
Δε φιμώνεται η ελευθεροτυπία!

«Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"». Το αίτημα αυτό ήχησε πολύ δυνατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και εκδηλώθηκε η πολιτική δίωξη εναντίον του «Ρ» από τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, με την κάλυψη και στήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης. Εκατοντάδες ήταν και παραμένουν οι μαζικοί φορείς, οι προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι απλοί άνθρωποι, που όχι μόνο καταδίκασαν τη δίωξη, αλλά τάχθηκαν ανεπιφύλακτα στο πλευρό της εφημερίδας, αποδεικνύοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Εκατοντάδες, κάθε μέρα και περισσότεροι, είναι αυτοί που απαιτούν την άμεση παύση της δίωξης, γνωρίζοντας πως τους αφορά άμεσα, κατανοώντας πως στόχος είναι η ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής, το δικαίωμα στη διαφορετική πολιτική θέση και πρόταση. Πως, τελικά, στόχος είναι τα δικά τους δικαιώματα, οι δικές τους ελευθερίες.

Κάθε μέρα που περνά ο κυβερνητικός αυταρχισμός στριμώχνεται στη γωνία από τον ίδιο το λαό και απλώνεται η ασπίδα προστασίας γύρω από το «Ριζοσπάστη». Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται το αυτονόητο, αυτό που προκλητικά αγνόησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι η ελευθεροτυπία δε φιμώνεται, ο «Ριζοσπάστης» δε λυγίζει, πολύ περισσότερο που στο πλευρό του έχει τον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ