Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ... «Τον τρόμο που γύρισε από το χθες, τον "Αρμαγεδδών της τυφλής βίας", αναζητούν αγγίζοντας την άκρη του νήματος που οδηγεί στους σκοτεινούς λαβύρινθους των τρομοκρατικών οργανώσεων οι ειδικοί ξένων και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και αρχών ασφαλείας, ύστερα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη του σκάφους-πυριτιδαποθήκη "Μπάλτικ Σκάι"...» (Μάκης Δεληπέτρος -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ» ΣΚΕΨΕΙΣ: «Το γεγονός ότι στο πλοίο εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί πυροκροτητές, όπως και το γεγονός ότι φόρτωσε τα εκρηκτικά στην Τυνησία και είχε "επίσημο" προορισμό το Σουδάν -χώρες με ισχυρό ισλαμικό στοιχείο - οδηγούν σε σκέψεις για πιθανή χρήση των εκρηκτικών αυτών σε τρομοκρατικές επιθέσεις οργανώσεων που σχετίζονται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ή άλλες αραβικές οργανώσεις» (Β. Λαμπρόπουλος -ΒΗΜΑ).

Η «ΑΟΡΑΤΗ ΑΣΠΙΔΑ»: «Στην αόρατη ασπίδα που έχουν απλώσει πάνω από τις θαλάσσιες μεταφορές οι μυστικές υπηρεσίες και κυρίως οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τη λεγόμενη "θαλάσσια απειλή", έπεσε το πλοίο "Baltic Sky", το οποίο, έπειτα από περιπλάνηση υπό το άγρυπνο μάτι των μυστικών υπηρεσιών, οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου» (Δώρα Αντωνίου -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Αποτέλεσμα συνεργασίας της ΕΥΠ με αμερικανικές και άλλες ξένες υπηρεσίες ήταν ο εντοπισμός του πλοίου "Μπάλτικ Σκάι" που μετέφερε 680 τόνους εκρηκτικών. Πρόκειται για υπόθεση διεθνούς ενδιαφέροντος, αναφέρεται μάλιστα ότι για την εξέλιξη ήταν ενήμερος και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους... H απόφαση της Ελλάδας να αναλάβει το θέμα έχει διπλή διάσταση. Από τη μια πλευρά η χώρα μας θέλει να είναι αξιόπιστη και ενεργητική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, εν όψει και των απαιτήσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από την άλλη πλευρά η Αθήνα έχει πλέον ένα κεκτημένο εμπιστοσύνης στη σχέση της με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τις ευρωπαϊκές χώρες σε τέτοια θέματα. Τούτο οφείλεται στις επιτυχίες και, κυρίως, την καλή συνεργασία, στον τομέα της τρομοκρατίας» (Δημ. Μητρόπουλος -ΝΕΑ).

«ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ»... «Με δορυφόρο παρακολουθούσαν το πλοίο-βόμβα οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Βρετανίας, κυρίως η CIA. Αλώνιζε επί δύο μήνες τη Μεσόγειο, ώσπου έφτασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να υποχρεωθεί να καταπλεύσει στον Αστακό με φορτίο 680 τόνους εκρηκτικών. Αγνωστη η προέλευσή του, άγνωστος και ο παραλήπτης του, ίσως στο Σουδάν, ίσως κάπου αλλού» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ