Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τρία σε ένα»!

«

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το φακέλωμα»!!!

Αυτό απαντά η κυβέρνηση (διά του εκπροσώπου της) τώρα που αποκαλύφθηκε ότι επί ελληνικής προεδρίας, προχτές στη Χαλκιδική, αποφασίστηκε να μπουν στα διαβατήρια των χωρών εκτός Σένγκεν ακόμα και μικροτσίπ με τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα του ματιού (!) του κατόχου, για να επιβεβαιώνεται - λέει - από τις αρχές η ταυτοπροσωπία!

Εκεί έφτασαν! Βάζουν μικροτσίπ στους ανθρώπους, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν καταλαβαίνει» (!) πού είναι το φακέλωμα!

***

«

Δεν καταλαβαίνει» (!) η κυβέρνηση.

Εκτός από το φακέλωμα, μεταξύ άλλων, «δεν καταλαβαίνει» και πού είναι ο φασισμός. «Δεν καταλαβαίνει» ακόμα και όταν ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ευθέως και απερίφραστα, ότι επί της ιταλικής προεδρίας θα προωθηθεί η βρετανική πρόταση για ίδρυση «στρατοπέδων συγκέντρωσης» μεταναστών, σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως συζητήθηκε στη Χαλκιδική!

Αλλά η κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτό είναι ένα θέμα που «δεν καταλαβαίνει» γιατί θα έπρεπε να την αφορά (!), αφού - έτσι είπε ο εκπρόσωπός της - αν και συζητήθηκε επί ελληνικής προεδρίας, εντούτοις θα προωθηθεί επί ιταλικής προεδρίας! Λες και είναι άλλη η ΕΕ όταν προεδρεύει η Ελλάδα, και άλλη όταν προεδρεύει η Ιταλία! Λες και η απόφαση για κατασκευή μεταναστευτικών «Αουσβιτς» στην Ευρώπη δε θα είναι απόφαση όλων τους, και της «Αγίας Οικογένειας» των «25»!

***

Αλλά είπαμε: Η κυβέρνηση «δεν καταλαβαίνει»! Ούτε για την τρομοκρατία του Γκουαντανάμο καταλαβαίνει, συνεπώς και εξ ονόματος της ΕΕ ο Σημίτης υπογράφει σήμερα με τον Μπους την «τρομο-συμφωνία» έκδοσης «υπόπτων» στις ΗΠΑ!

Τρομο-συμφωνία, φακέλωμα, στρατόπεδα συγκέντρωσης! «Τρία σε ένα», λοιπόν! Να το «κατόρθωμα» της ελληνικής προεδρίας! Αλλά εκείνη (κάνει ότι) «δεν καταλαβαίνει»!

Και όσο «δεν καταλαβαίνει» τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να αποφασίσει - επιτέλους - ο λαός «να της δώσει να καταλάβει»...


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ