Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η δήμαρχος «ξέχασε» την ουσία

Αν και το σύνθημα του Δήμου Αθηναίων για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι «Ξεχνάμε τις ουσίες, κρατάμε την ουσία», η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη απέφυγε να απαντήσει επί της... ουσίας και συγκεκριμένα για την ινδική κάνναβη.

Ετσι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες όταν ρωτήθηκε για την αποποινικοποίηση της χρήσης της ινδικής κάνναβης η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε «ναι μεν, αλλά...», αφήνοντας το ερώτημα μετέωρο. Ενώ παραδέχτηκε την αύξηση των νέων χρηστών και τα υπόλοιπα αρνητικά αποτελέσματα που είχε η απελευθέρωση ουσιών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, από την άλλη δήλωσε ανοιχτή σε προτάσεις και έκανε λόγο για «"κολλημένους" σε ιδέες, γερασμένες στρατηγικές και παλαιά μέτρα»...

Η Ντ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Δήμου Αθήνας που οργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Αθήνα - Υγεία» και τη Μονάδα Εφήβων του ΟΚΑΝΑ «Ατραπός». Για σήμερα περιλαμβάνει εξορμήσεις με ενημερωτικό υλικό για τη Μονάδα στην πλατεία Κλαυθμώνος, εθελοντές ζωγράφους και συναυλία αύριο.

Ανησυχητικά στοιχεία για τις διαστάσεις της τοξικοεξάρτησης όπως προκύπτουν από τη Μονάδα Εφήβων του ΟΚΑΝΑ, παρουσίασε ο Ηλίας Γκότσης, υπεύθυνος της Μονάδας. Συγκεκριμένα, στον ένα χρόνο λειτουργίας της Μονάδας, έχουν περάσει 75 οικογένειες και 60 έφηβοι. Το συντριπτικό ποσοστό τους είναι αγόρια (πάνω από 90%) και μέση ηλικία τα 18 έτη, με κύρια ουσία την ηρωίνη (65%) ακολουθεί το χασίς (31%) και 1,8% χρήση χαπιών. Από τις 75 οικογένειες παραμένουν σε αυτό το 33%, 12 παραπέμφθηκαν είτε σε άλλα θεραπευτικά προγράμματα, είτε σε Μονάδες Οικογενειακής Θεραπείας και το 51% των οικογενειών διέκοψαν το πρόγραμμα μετά τις πρώτες συναντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ