Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αποτιμώντας τον Παλαμά

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 60 χρόνων από το θάνατο του Κωστή Παλαμά, το Φλεβάρη του 1943, με αποτέλεσμα η κηδεία του να μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία αντιστασιακά γεγονότα του ελληνικού λαού κατά της ναζιστικής κατοχής, ετοιμάζει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, από το Σεπτέμβρη έως το Δεκέμβρη. Για το σκοπό αυτό, συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων με πρόεδρο την Ελένη Πολίτου - Μαρμαρινού, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αποτιμηθεί η συμβολή του Παλαμά στην πνευματική ζωή της χώρας, αλλά και να ανανεωθεί το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, και ιδίως των νέων, για το έργο του. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στο Μεσολόγγι με αφιερωματικό διήμερο στις 26 και 27/9, στο πλαίσιο του οποίου θα εγκαινιαστεί η κινητή έκθεση για τη ζωή και το έργο του, με στόχο τη διακίνησή της στα σχολειά. Περιλαμβάνονται, επίσης, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και παρουσίαση οπτικοακουστικών ντοκουμέντων. Ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων θα συνεχιστεί στην Αθήνα.

Επίσης, προβλέπονται η έκδοση λευκώματος με κείμενα και φωτογραφικό υλικό, η έκδοση σειράς ανθολογιών και η ενίσχυση σχετικών εκδοτικών προτάσεων. Διάλογος ποίησης και ζωγραφικής: Εκθεση έργων τελειοφοίτων και αποφοίτων του εργαστηρίου του Γ. Ψυχοπαίδη της ΑΣΚΤ, με θέμα την ποίηση του Κ. Παλαμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ