Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές

«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην Καλαμάτα
«Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» στην Καλαμάτα
Τη «Μήδεια» του Μποστ παρουσιάζει αύριο (9.30 μ.μ.), αλλά και στις 27 και 28 του Ιούνη, στο Κάστρο της Λαμίας, το θέατρο «Στοά» και το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, μουσική Βασίλη Δημητρίου, σκηνικό-κοστούμια του Μποστ, επιμέλεια σκηνικού-κοστουμιών Λέας Κούση, χορογραφίες Μαρίας Αλβανού. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ηλίας Κατέβας, Ευδοκία Σουβατζή, Νίκη Χαντζίδου, κ.ά.

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία της «Κωμωδίας των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ, που παρουσιάζει φέτος το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας. Η παράσταση, που φιλοξενείται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στο Θέατρο Κήπου, ανεβαίνει σε μετάφραση-σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, σκηνικά Π. Κοκορού, κοστούμια Κ. Παπανικολάου και χορογραφίες Α. Παπαδαμάκη. Παίζουν οι: Γ. Κιμούλης, Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Ρ. Λουιζίδου, Β. Σταυροπούλου, Γ. Ψυχογιός, Φ. Αρμένης, Δ. Μαύρος, κ.ά. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στα Μουδανιά (28/6), στο Βόλο (30/6), στη Λάρισα (1/7), στις Οινιάδες (3/7), στην Ηλιδα (4/7), στη Ζάκυνθο (5/7). Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Αττική.

Σαίξπηρ και από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, όπου το Σάββατο και την Κυριακή (9.30 μ.μ.) παρουσιάζει στο Αμφιθέατρο του Κάστρου το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας». Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου. Παίζουν οι: Α. Σερβετάλης, Α. Μάσχα, Α. Δημητρακοπούλου, Γ. Στεφόπουλος, Ι. Αστεριάδη, Λ. Κακούρης, Ν. Ορφανός, Κ. Μπάρας, Α. Κρόμπας, κ.ά.

Στη Χίο και στα Ψαρά θα παρουσιάσει η «Θεατρική Εξοδος Αιγαίου» του Νίκου Παροίκου τη μολιερική κωμωδία «Ο Αρχοντοχωριάτης», συμπληρώνοντας έτσι τις 200 παραστάσεις. Το έργο περιοδεύει από πέρυσι σε όλη την Ελλάδα και θα επαναληφθεί φέτος. Συγκεκριμένα, παραστάσεις θα δοθούν στο Πυργί (28/6), στην Καλλιμασιά (29/6), στο Επος (2/7) και στα Ψαρά (4/7). Μετάφραση-σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, σκηνικό, μάσκες και κοστούμια Αννας Περντρώ, μουσική Παναγιώτη Ντουνιαδάκη, χορογραφίες Ντορίνας Καλεθριανού. Παίζουν οι: Σταμάτης Τζελέπης, Μπάμπης Τιμοθέου, Θανάσης Κυριαζής, Κατερίνα Λιοντάκη, Μαίρη Στασινοπούλου, κ.ά. Μετά τη Χίο παραστάσεις θα δοθούν στη Λέσβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ