Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ανάσα» πολιτισμού από το Δήμο Νίκαιας

Ο πολυχώρος της Μηχανικής Καλλιέργειας
Ο πολυχώρος της Μηχανικής Καλλιέργειας
«Η Μαγεία του Κεριού», τιτλοφορείται η έκθεση κέρινων ομοιωμάτων - από τη συλλογή του μουσείου της Αγ. Πετρούπολης - που εγκαινιάζεται το Σάββατο, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του κεντρικού κτιρίου της Μηχανικής Καλλιέργειας (Θηβών 245). Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα έξι κέρινα ομοιώματα μορφών από μυθολογία, ιστορία, τέχνη, πολιτική, επιστήμη και αθλητισμό.

Πολυχώρος, που σε μια πρώην υποβαθμισμένη περιοχή σήμερα σφύζει από ζωή, η Μηχανική Καλλιέργεια χάρη στις πρωτοβουλίες του Δήμου Νίκαιας και του Πνευματικού του Κέντρου προσφέρει μια ανάσα πολιτισμού και τέχνης για όλες τις ηλικίες. Ετσι, στην άλλη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφικών έργων του Στάθη Γιαννακόπουλου με τίτλο «Ονειρικοί Συνειρμοί». Μια έκθεση που έχει περιοδεύσει στο εξωτερικό, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, καθώς κριτικοί του είδους κατατάσσουν τον καλλιτέχνη στους πέντε καλύτερους εικαστικούς φωτογράφους της Ευρώπης. Τα έργα έχουν δουλευτεί χωρίς ψηφιακή επεξεργασία και χωρίς επέμβαση στο σκοτεινό θάλαμο. Πρόκειται για μια τεχνοτροπία φωτογράφισης με φίλτρα, που στηρίζεται σε μέθοδο πειραματισμού Αγγλων και Γερμανών και την οποία πρώτος ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Στ. Γιαννακόπουλος. Παράλληλα, στην ίδια αίθουσα, η Σχολή Βιτρό του Πνευματικού Κέντρου - μοναδική στο δημόσιο τομέα - γιορτάζει τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της με αναδρομική έκθεση. Παρουσιάζονται δημιουργίες που άνθισαν στα εργαστήριά της, μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες (γυναίκα, ρατσισμός, βιομηχανικό τοπίο, ναρκωτικά κ.ά.), καθώς και κατασκευές χρηστικών αντικειμένων.

Στο πάρκο που έχει διαμορφωθεί στον εξωτερικό χώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας, φιλοξενούνται συναυλίες, εκθέσεις, χορευτικές και άλλες εκδηλώσεις. Σ' ένα τμήμα του, ετοιμάζεται να λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος, ενώ σε άλλο, που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί, ομάδα εικαστικών, αρχιτεκτόνων και μουσικών, χρησιμοποιώντας σωρούς από μπάζα, σίδερα και μηχανήματα, «μιλά» για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Ωρες λειτουργίας των εκθέσεων: Καθημερινά 6-10 μ.μ., εκτός Δευτέρας για την έκθεση των κέρινων ομοιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ