Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράνομη η παιδική εργασία στη διαφήμιση

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Τον τελευταίο καιρό η χρησιμοποίηση μικρών παιδιών, τις πιο πολλές φορές, μάλιστα, κάτω από την ηλικία των 10 ετών, έχει επικρατήσει σε εντυπωσιακό βαθμό και χωρίς το διαφημιζόμενο προϊόν να σχετίζεται με την παιδική ηλικία. Το γεγονός αυτό καταγράφει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τους υπουργούς Τύπου και Εργασίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής, «μια τέτοια πρακτική, που αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, που παραγγέλλουν τις διαφημίσεις αυτές, συνιστά ένα άκρως επικίνδυνο κοινωνικό ατόπημα για δύο κυρίως λόγους: α) αναγκάζει τα μικρά παιδιά να απομακρυνθούν από τη φυσιολογική συμπεριφορά της ηλικίας τους γιατί υποχρεώνονται από τη σκηνοθεσία της διαφήμισης να μιμηθούν το ύφος, τις κινήσεις, αλλά και την έκφραση των μεγάλων που διεκπεραιώνουν τις ίδιες διαφημιστικές δραστηριότητες και β) η συμμετοχή των παιδιών σε διαφημίσεις αποτελεί παράνομη παιδική εργασία, γιατί ασφαλώς η συμμετοχή αυτή αμείβεται!».

Ετσι, ρωτά τους υπουργούς αν συμφωνούν με την κατάσταση αυτή και τι μέτρα σκέφτονται να πάρουν για να αντιμετωπίσουν το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ