Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν ορίζεται εφέτης - ανακριτής για Κόκκαλη

Απορρίφθηκε χτες με συντριπτική πλειοψηφία 115 ψήφων έναντι 67 από την Ολομέλεια Εφετών, το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλλάκη για ορισμό εφέτη-ανακριτή που θα εξετάσει την υπόθεση του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Να σημειωθεί ότι πολύ σπάνια αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απορρίπτεται με τέτοια πλειοψηφία.

Ο προϊστάμενος του Εφετείου Χαρίδημος Παπαδάκης εισηγούμενος την απόρριψη του αιτήματος, υποστήριξε ότι αφού ο ανακριτής που έχει χειριστεί την υπόθεση έχει ήδη προτείνει να κλείσει διαπιστώνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις επιβεβαίωσης των κατηγοριών σε βάρος του Σ. Κόκκαλη, ο φάκελος δεν μπορεί να ξανανοίξει. Την άποψη αυτή δέχτηκαν 115 Εφέτες. Από τους μειοψηφίσαντες οι 62 πρότειναν να μη ληφθεί απόφαση και το θέμα να μείνει σε εκκρεμότητα και μόνο 5 τάχτηκαν υπέρ του αιτήματος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η απόφαση της Ολομέλειας Εφετών είναι αμετάκλητη.

  • Οσον αφορά το θέμα της πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία απέρριψε τη σχετική παραγγελία του Ε. Κρουσταλάκη για ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή ο οποίος θα εξετάσει τον τρόπο που η πρωτοδίκης χειρίστηκε τη δικογραφία με τις μετοχές- φούσκες. Οι εφέτες έκριναν ότι την ανάκριση πρέπει να αναλάβει πρωτοδίκης και όχι εφέτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ